Προειδοποίηση ΕΜΥ: Πυκνή χιονόπτωση και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα




Έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων εξεδώθη από την ΕΜΥ για την Κυριακή, με πυκνή χιονόπτωση στην Μακεδονία και τη Θράκη, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, αλλά και ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να ξεκινήσουν απο το Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Εκτιμάται ωστόσο ότι τα φαινόμενα στην Αττική θα είναι ηπιότερα, αν και ο καιρός θα είναι βροχερός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το βράδυ προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ενώ τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πάντως από τις βραδινές ώρες σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.

Συγκεκριμένα:

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το πρωί της Κυριακής αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και να φθάσουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από το βράδυ της ίδιας ημέρας, όμως, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: