Αντίδραση εκπροσώπου Βέλγου υφυπουργού Μετανάστευσης στις δηλώσεις Μουζάλα




Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Belga υπό τον τίτλο «Προσφυγική κρίση: Ο Francken ζητά απωθήσεις (push backs) προσφύγων από την Ελλάδα» καταγράφεται αντίδραση της εκπροσώπου του Βέλγου υφυπουργού Μετανάστευσης T. Francken στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Γ. Μουζάλα.

Ειχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια του χτεσινού άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ ο T. Francken ζήτησε από την Ελλάδα να αρχίσει να κάνει απωθήσεις των προσφύγων που προσπαθούν να μεταβούν στις ελληνικές ακτές.

Σημειώνεται ειδικότερα ότι η Katrien Jansseune, εκπρόσωπος του, T. Francken δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις δηλώσεις Μουζάλα περί πιέσεων από την πλευρά του Francken να γίνουν απωθήσεις των προσφύγων.

«Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες και έγιναν μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο», σημείωσε. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως εξαιτίας του άτυπου χαρακτήρα του Συμβουλίου τίποτα από όσα είπε ο T. Francken δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης.

http://mignatiou.com/2016/01/mouzalas-velgos-ipourgos-protine-na-dimiourgithi-stratopedo-300-000-prosfigon-stin-athina/

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: