Αμφισβητήσεις της L’ Equipe για “Χρυσή Μπάλα”: Το ταλέντο μπορεί να μην είναι αρκετό




Η «Χρυσή Μπάλα» είναι ένα βραβείο που κάθε παίκτης ονειρεύεται για να κερδίσει μία ημέρα.

Ωστόσο το ταλέντο μπορεί να μην είναι αρκετό για να τον οδηγήσει στην επιτυχία, αφού φαίνεται να παίζουν αποφασιστικό ρόλο σχέσεις και φιλίες. Αυτό αναφέρει η γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe, που αποτελεί μέρος του ίδιου εκδοτικού ομίλου με το France Football, που απονέμει το τρόπαιο μαζί με τη Fifa.

Η εφημερίδα αναφέρει μία μελέτη από τρεις οικονομολόγων από Λονδίνο, Παρίσι και Αμπού Ντάμπι, που υποστηρίζουν ότι από το 2010 , το βάρος της ψήφου δίνεται υπέρ συμπαικτών στην ίδια ομάδα αλλά και ιδιαίτερα ποδοσφαιριστών που προέρχονται από το ίδιο έθνος. Όχι όταν η διαφορά είναι μεγάλη, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κυριάρχησε με το διπλάσιο αριθμό ψήφων του Μέσι, αλλά σίγουρα όταν η διαφορά είναι μικρή, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη σεζόν.

Πέρυσι, ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο απόκλεισε τον Μέσι, ενώ ο Αργεντινός επέλεξε τρεις συμπατριώτες του. Επίσης πριν από δύο χρόνια, πολλοί ομοσπονδιακοί παραπονέθηκαν ότι η ψήφος τους είχε αλλάξει εν αγνοία τους, κάτι που εγείρει αμφιβολίες για τη διαχείριση της ψηφοφορίας από τη FIFA.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: