Μεϊμαράκης 39,51, Μητσοτάκης 28,27, Τζιτζικώστας 21,15, Γεωργιάδης 11,07




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51, Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15, Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27, Αδωνις Γεωργιάδης 11,07

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Mega, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δήλωσε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται και η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν φαξ για να στείλουν τα αποτελέσματα, κάτι που θα κάνουν εντός της ημέρας.

Το αποτέλεσμα είπε θα είναι “βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων”. Όπως συμπλήρωσε, το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί “αργά το απόγευμα”, ωστόσο σε ερώτηση για το ποιος είναι πρώτος και δεύτερος απάντησε με νόημα: “Αυτά έχουν βγει”.

Ο λόγος της χρονικής μετατόπισης των ανακοινώσεων έχει ως βάση του το καταστατικό καθώς πρέπει να γίνει αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών στοιχείων με εκείνα που αποστέλλονται με φαξ υπογεγραμμένα από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τη δεύτερη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζίκωστας ενώ τέταρτος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Β. Μεϊμαράκης φέρεται να αποσπά ποσοστό κοντά στο 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό αντίστοιχα γύρω στο 30%. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό ενσωμάτωσης ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από 50%. Από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούσαν για μονοψήφια διαφορά και για εκτίμηση ότι οι δυο υποψήφιοι θα γράψουν μπροστά τον αριθμό 3.

Κοντά στο 20% κυμαίνεται το ποσοστό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος με δήλωσή του ευχαρίστησε τους φίλους της ΝΔ για την συμμετοχή τους και συνεχάρη τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο από τη διαδικασία.

Ποσοστό κοντά στο 10% φέρεται να έχει συγκεντρώσει η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών επικρατεί στις τάξεις στελεχών και υποψηφίων. Οι 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις γαλάζιες κάλπες διαμόρφωσαν αναλογία 1 προς 4 σε σχέση με το 1,5 εκατ. των ψηφοφόρων που ψήφισαν τη ΝΔ το Σεπτέμβριο.

Στα επιτελεία Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα, θεωρώντας ότι μεγάλη σημασία θα έχει η διαφορά, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ερωτηματικό όμως παραμένει η στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ένα πολύ σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και λόγω του αποτελέσματος. Καταφέρνει και τραβάει, ελκύει και κερδίζει ψηφοφόρους που δεν έχουν κομματική ταμπέλα”, ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
“Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την καθαρή πρωτιά του, θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε την καλύτερη καμπάνια, την πιο πολιτική εκστρατεία και επιβραβεύτηκε από το αποτέλεσμα”, σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

“Νομίζω ότι καταδεικνύει καθαρά, περίτρανα η διαδικασία και επιβραβεύει την επιλογή των τελευταίων δυο εκλογικών μαχών για την αρχηγεία της ΝΔ αυτή της ανοιχτής διαδικασίας, τη βάση από τον κόσμο. Εγώ στήριξα αυτή τη διαδικασία και εξακολουθώ να τη στηρίζω όχι άκριτα και όχι χωρίς κανόνες”, ήταν η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια.

“Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, αυτή ήταν η νίκη και της δημοκρατίας αλλά νομίζω για το κόμμα, για την παράταξη ήταν η τεράστια συμμετοχή του κόσμου”, επισήμανε ο Κ. Καραγκούνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: