Καταλύουν το ΕΣΡ, ενισχύουν την ατιμωρησία, καταγγέλλει η μητέρα της Ζωής




Ευθείες βολές κατά των υπουργών Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και Επικρατείας Νίκου Παππά εξαπέλυσε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου με αφορμή το νόμο της κυβέρνησης για τις ανεξάρτητες άρχες.

Η κυρία Αλεξίου έκανε λόγο για πλήρη κατάλυση της Αρχής, η οποία πλεον δεν μπορει καν να συνεδριάσει, ούτε να συγκληθεί ολομέλεια με αποτέλεσμα να στοιβάζονται φάκελοι και να μην αποφασίζονται κυρώσεις για κάποια κανάλια. «Η ατιμωρησία ειναι δεδομένη πλεον», είπε προσθέτοντας ότι παρουσιάζεται ήδη επαναφορά εκπομπών τηλεοπτικού τζόγου αλλά και για ασυδοσία στις διαφημίσεις. Αυτή ειναι η κατάσταση που δημιουργείται από την παύση των καθηκόντων μας, συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ. Η κ. Αλεξίου είναι μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Όλο το θέμα για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας είναι ο έλεγχος των ιδιωτικών καναλιών» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του μέλους του ΕΣΡ κ. Στεφανάκη ο οποίος υπογράμμισε ότι «τελικά η ελευθερία ειναι κουραστική».

Σύμφωνα με την κυρία Αλεξίου το προβλημα δημιουργήθηκε από την ωρα που πέρασε η βελτιωτική ρύθμιση για παύση του ΕΣΡ. Όπως τονισε κατα την παρουσίαση των πεπραγμένων του ΕΣΡ, επειδή κάποιοι έχουν αναλάβει ρόλο κατηγόρου των ανεξάρτητων αρχών, μεταξύ αυτών και ο υπουργος κ. Σπιρτζης, και επειδή οι απόψεις τους με προφανή στόχο την κατάργηση των αρχών διαχέονται σε διάφορα μέσα είναι αναγκαίο να ειπωθεί οτι οι αρχές αυτές δεν συγκροτήθηκαν οταν συγκροτήθηκαν από κάποιο καπρίτσιο.

Συμπλήρωσε δε οτι οι αρχές αυτές λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και η ανεξαρτησία τους απέναντι στην εκτελεστική εξουσία ειναι αδιαμφισβήτητη. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, αυτοί οι καποιοι θυμίζουν το «πλην Λακεδαιμονίων».

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας οτι «εγώ προσωπικά όσες δυνατότητες μου δίνει ο νόμος το θεωρώ υποχρέωσή μου και δικαίωμα μου να στραφώ κατα αυτης της διαταξεως» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ασφαλιστικά μέτρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: