Είμαι θύμα, δηλώνει ο Μπλάτερ στη γερμανική τηλεόραση




Θύμα χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Γιόζεφ Μπλάτερ σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA στη Ζυρίχη που απέκλεισε χθες για οχτώ χρόνια τον Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, μετέδωσε η Ντόιτσε Βέλλε.

Οι δυο άνδρες δήλωσαν ότι θα προσβάλουν την απόφαση και σήμερα το πρωί ο Γιόζεφ Μπλάτερ παραχώρησε συνέντευξη στο ZDF στο δεύτερο τηλεοπτικό γερμανικό πρόγραμμα.

Στην ερώτηση εάν θεωρεί τον εαυτό του θύμα απαντά: «Όσον αφορά αυτή τη συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA θεωρώ πράγματι τον εαυτό μου θύμα. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν είναι επαρκείς. Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορώ να το δεχτώ».

Ο Γκίντο Τονιόνι, πρώην υπεύθυνος της FIFA για τα MME σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση του Μπλάτερ, δηλώνει ότι «o Σεπ Μπλάτερ ζει στον κόσμο του. Πάντα έβλεπε τον εαυτό του σαν θύμα, εδώ και δεκαετίες. Όταν συνέβαινε κάτι δεν ήταν ποτέ υπεύθυνος αλλά πάντα το θύμα».

Αιτία της απόφασης της FIFA είναι οι αμοιβές ύψους δυο εκατομμυρίων φράγκων από τον Γιόζεφ Μπλάτερ στον Πλατινί το 2011 και αφορά καθυστερημένες αμοιβές για υπηρεσίες που είχαν παρασχεθεί μεταξύ 1998 και 2002. Στην επισήμανση του ZDF ότι δεν υπάρχει κάποιο σχετικό συμβόλαιο ο Μπλάτερ υποστηρίζει ότι «Δεν υπάρχει συμβόλαιο αλλά υπάρχει μια προφορική συμφωνία, υπάρχουν και οι προφορικές συμφωνίες”.

“Οι αρχές μου είναι μην παίρνεις ποτέ χρήματα τα οποία δεν έχεις κερδίσει, πλήρωνε τα χρέη σου και μην χρησιμοποιείς ποτέ χρήματα για να πετύχεις κάτι. Τις αρχές αυτές μου έδωσε ο πατέρας μου από τότε που ήμουν 12 χρονών», πρόσθεσε.

Αν όμως ο Γιόζεφ Μπλάτερ έζησε και έδρασε με αυτές τις αρχές γιατί υπήρξε τόση διαφθορά στη FIFA;

«Η διαφθορά αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι το θεσμό. Ο θεσμός FIFA δεν είναι διεφθαρμένος» απαντά.

Ο Πρόεδρος της FIFA καλείται να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ελβετικών φράγκων και ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί χρηματικό πρόστιμο 80.000 ελβετικών φράγκων. Και οι δυο δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσβάλουν την απόφαση και ο Μπλάτερ κάλεσε την FIFA να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο και ενδεχομένως και στα ελβετικά δικαστήρια.

ΚΥΠΕ – Ντόιτσε ΒέλλεΒΕΡΟΛΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: