“Ιχνηλάτες της Παράδοσης” στη Ζώγια




Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ζώγια θα… περπατήσει σε μονοπάτια που τα χάραξε έντονα η πλούσια μουσική μας παράδοση! Οι Ιχνηλάτες της Παράδοσης συμμετέχουν κι αυτοί στη γιορτή για τα 30χρονα της Ζώγιας (Αλ. Σβώλου 54) και ετοίμασαν μια ξεχωριστή συναυλία για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στις 21:30.

Εδώ και 16 χρόνια αυτή η παρέα μουσικών (με πλούσιες εμπειρίες ο καθένας) ερευνά, καταγράφει και διαδίδει με τον τρόπο της τη μουσική μας παράδοση, τη λαϊκή κληρονομιά και όλες τις τοπικές ιδιομορφίες, παραλλαγές και ιδιαιτερότητες της.

Οπότε η συναυλία στη Ζώγια είναι και μια προσπάθεια να αναζητηθεί η αυθεντική λαϊκή έκφραση…

Θα… ιχνηλατήσουν οι Κώστας Αργύρογλου (κλαρίνο), Αστέριος Τράκας (βιολί), Αργύρης Κόκορης (τραγούδι /ούτι), Γιώργος Πατρέλης (κανονάκι), Δημήτρης Μυλωνάς (λαούτο), Σπύρος Τζιάτζιος (κρουστά).

Η γιορτή για τα 30 χρόνια της Ζώγιας περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: