Τούρκος διπλωμάτης προπηλακίζει Αμερικανό, στην Ουάσινγκτον, λόγω ΡΚΚ!




Απίστευτο και όμως αληθινό. Τούρκος «διπλωμάτης» προπηλάκισε Αμερικανό επιστήμονα, στην Ουάσινγκτον, γιατί δεν δεχόταν ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση!

Το να προπηλακίζεις έναν άνθρωπο είναι καταδικαστέο. Το να τον προπηλακίζεις όμως έναν ξένο επιστήμονα, όντας διπλωμάτης, εντός της χώρα του, διότι δεν σου αρέσουν αυτά που λέει και ίσως διότι θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση στο “αφεντικό” σου, τον “σουλτάνο” της Άγκυρας είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Και όμως συνέβη με πρωταγωνιστή τον σύμβουλο επί θεμάτων Δικαιοσύνης στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, Φατίχ Κεσιτσί, ο οποίος επιτέθηκε τον Στήβεν Κουκ μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων σε θέματα μελετών για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, προπηλακίζοντάς τον δημόσια, επειδή δεν αποκάλεσε «τρομοκρατική» οργάνωση» το PKK.

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις 4 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον, με αντικείμενο τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Τουρκία. Ο Κουκ προέβη σε άμεση ανάρτηση για τα καθέκαστα στον λογαριασμό του στο Twitter, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Πλάνα που καταγράφουν το περιστατικό κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Υπάλληλος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον με πλησίασε στο ασανσέρ γιατί δεν του άρεσαν αυτά που είπα σε μια δημόσια εκδήλωση», ανέφερε ο Κουκ, ο οποίος ανάρτησε επίσης και σχετικό βίντεο στο Twitter.

TODAY’S ZAMAN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: