Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ, έκανε την ανατροπή: 2-1 τη Ντυναμό στο 90′




Με τεράστια ανατροπή ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο του «τρίποντο» στον 6ο όμιλο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Πάρντο να αποτελεί μεγάλο πρωταγωνιστή των πρωταθλητών, καθώς σκόραρε και τα δύο τέρματα της ανατροπής (65΄, 90΄).

Ο Χότζιτς με κεφαλιά στο 21΄ είχε ανοίξει το σκορ για τους Κροάτες, οι οποίοι από το 79΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Πίβαριτς με 2η κίτρινη). Ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι στο 54΄ για τους Πειραιώτες.

Το παιχνίδι

Πίεση και από τις δύο ομάδες, πολύ γρήγορος ρυθμός και σκληρά μαρκαρίσματα ήταν τα χαρακτηριστικά του παιγνιδιού. Στα πρώτα του λεπτά το παιχνίδι θύμιζε κατά ένα μεγάλο βαθμό και εκείνο που έγινε στο Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο υπήρξε μια μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους που άφηναν οι Κροάτες στην προσπάθειά τους να επιτεθούν, και παίζοντας με γρήγορες επιθέσεις έφταναν στην περιοχή του Εντουάρντο με μεγαλύτερη ευκολία. Χωρίς όμως να έχει προκύψει μια μεγάλη ευκαιρία.

Την στιγμή που όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα σε κάποια από τις «επισκέψεις» τους στην περιοχή του Εντουάρντο να ανοίξουν το σκορ, ήρθε το σοκ! Οι Κροάτες στο 21ο λεπτό ανοίγουν το σκορ με τον Χότζιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίβαριτς.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Felipe Pardo (Κ) πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Uefa Champions League μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015. Τελικό αποτέλεσμα Ολυμπιακός Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 - 1. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Ο παίκτης του Ολυμπιακού Felipe Pardo (Κ) πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Uefa Champions League μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015. Τελικό αποτέλεσμα Ολυμπιακός Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 – 1. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το τέρμα αυτό αν και ήταν κόντρα στην εικόνα του αγώνα δεν έδειξε να επηρεάζει αρκετά τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Αυτοί συνέχισαν με γρήγορες επιθέσεις να προσπαθούν να απειλήσουν την Ντιναμό. Ωστόσο, είχαν μεγάλη δυσκολία να τροφοδοτήσουν σωστά τον Ιντέγε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προκύψει μια κλασική ευκαιρία για τους Πειραιώτες, με τους παίκτες του Μάμιτς σιγά-σιγά να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους.

Η πρώτη φορά που ο Ιντέγε πήρε την μπάλα με μέτωπο προς την εστία της Ντινάμο ήταν στο 53ο λεπτό. Τότε ο επιθετικός του Ολυμπιακού δέχθηκε την πάσα από τον Φορτούνη και ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Εντουάρντο από τον Σάντος.

Ο διαιτητής έδειξε το σημείο πέναλτι. Ο Φορτούνης όμως δεν κατάφερε να σκοράρει! Ο Εντουάρντο έπεσε την γωνία του (έχοντας κάνει και ένα βηματάκι πριν την εκτέλεση) και έδιωξε την μπάλα, με τον άσο του Ολυμπιακού να μην μπορεί ούτε με τη δεύτερη προσπάθεια να σκοράρει.

Αν και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει, τα κατάφερε λίγο αργότερα… Στο 65ο λεπτό στη δεύτερη φορά που ο Ιντέγε δέχθηκε την μπάλα όμορφα έξω από τη μεγάλη περιοχή! Ο νιγηριανός επιθετικός έβγαλε σε καλή θέση τον Πάρντο, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα, και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1. Συμβολή στο γκολ είχε ο Φορτούνης ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες και έκανε την πάσα στον Ιντέγε.

Στο 79ο λεπτό ο Πάρντο ξέφυγε εξαιρετικά από τον Πίβαριτς, ο οποίος τον ανέτρεψε και πάλι σκληρά. Ο παίκτης της Ντινάμο αποχώρησε με τους προπονητές άμεσα να αλλάζουν τα πλάνα τους. Ο Μάμιτς άλλαξε το σχήμα της Ντινάμο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Φινμπόγκασον με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται σε δύο επιθετικούς.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη περισσότερο και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90ο λεπτό με τον Πάρντο! Ο Κολομβιανός έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Εντουάρντο με καλό σουτ που έκανε μετά από πάσα του Φορτούνη.

Οι πανηγυρισμοί μπροστά στη Θύρα 7!

Ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η σελίδα της ομάδας στο Facebook «ανέβασε» τα «όλε, όλε» μπροστά στη θύρα των οργανωμένων.

Mαρινάκης: «Είστε πολύ μεγάλη ομάδα, γράψατε ιστορία»

Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την μεγάλη νίκη επί της Ντινάμο, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες και ζήτησε ανάλογη συνέχεια.

Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων» για να συγχαρεί την ομάδα για την ανατροπή που έκανε κόντρα στους Κροάτες. «Πολλά συγχαρητήρια για την νίκη σας. Ήταν μια τεράστια νίκη. Δεν ήταν μόνο η ανατροπή. Θέλει πολλή ψυχή για να γυρίσετε αυτό το ματς, ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι του Κώστα. Δείξατε όμως ότι είστε πολύ μεγάλη ομάδα και γράψατε ιστορία. Παρόλα αυτά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν. Θέλω να συνεχίσετε έτσι, με αυτήν την ψυχή και να συνεχίσετε να γράφετε ιστορία» ήταν τα λόγια του.

Σίλβα: «Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα»

Παρά την τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα κράτησε χαμηλούς τόνους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Ο Πορτογάλος προπονητής μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την Ντιναμό ανέφερε: «Χαίρομαι που η ομάδα πέτυχε κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει, όπως οι τρεις σερί νίκες στο Champions League. Είναι δείγμα ότι βελτιωνόμαστε. Όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε με τον ίδιο τρόπο. Για να πάρεις 9 βαθμούς σε αυτή τη φάση του Champions League δεν είναι δύσκολο. Η κλήρωση ήταν δύσκολη για μας, αλλά το πιστέψαμε, το προσπαθήσαμε και τώρα είμαστε σε αυτή τη θέση», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για την αλλαγή του Πάρντο, που πέτυχε τα δύο γκολ: «Η ομάδα μας χρειαζόταν μια ενίσχυση μετά το χαμένο πέναλτι. Ήταν λίγο χαμένα τα πράγματα κι έπρεπε να δώσουμε το σύνθημα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Πάρντο μπήκε πολύ καλά, μας βοήθησε πολύ και είναι ένα σημάδι ότι ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε μια νίκη. Ήμασταν ομάδα, αποδείξαμε πως είμαστε ομαδικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, παρότι χάσαμε το πέναλτι συνεχίσαμε ενωμένοι. Μπορεί ένας παίκτης να έβαλε τα δύο γκολ, αλλά όλη η ομάδα ήθελε τη νίκη, πάλεψε γι’ αυτή και την πήρε».

Για το αν φοβάται την Μπάγερν που νίκησε με 5-1 την Άρσεναλ: «Φόβο δεν αισθάνομαι, δεν συνηθίζω να λέω πως φοβάμαι, ούτε τον Γκουαρντιόλα, ούτε τίποτα. Η Μπάγερν αυτή τη στιγμή είναι αν όχι η κορυφαία, μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα θα κινδυνεύσουμε στο Μόναχο. Όμως θα κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και θα δούμε τι θα συμβεί».

Μιλιβόγεβιτς: «Στρέφουμε την προσοχή μας στην Μπάγερν»

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς τόνισε πως ο Ολυμπιακός πλέον σκέφτεται την Μπάγερν και το πως θα πάρει κάτι θετικό στο Μόναχο…

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτά τα παιχνίδια είναι και τα πιο δύσκολα γιατί ο κόσμος περιμένει να κερδίσουμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας, μετά το 0-1 δεν ήταν εύκολο, νομίζω όμως πως με τις ευκαιρίες που είχαμε αξίζαμε τη νίκη και τελικά καταφέραμε να την πάρουμε».

Για το αν είναι το φαβορί για την πρόκριση ο Ολυμπιακός: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε από τώρα την πρόκριση. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια πρέπει να στρέψουμε την σκέψη μας στο Μόναχο και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε εκεί, αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό, θα μιλάμε για πρόκριση. Αυτά όμως είναι θεωρία, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα άλλα δύο παιχνίδια που έρχονται».

Μασάντο: «Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί»

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Πάουλο Μασάντο.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Ντιναμό ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε τον ρυθμό, αξίζαμε τη νίκη, όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο τέλος και πήρε τη νίκη. Όταν ένας παίκτης σκοράρει δύο γκολ αλλάζει η ροή του αγώνα, αλλά και ο κόσμος βοήθησε για να έρθει αυτή η νίκη».

Για την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση και εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε….».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: