Νικόλας: Το σημαντικότερο πρόβλημα των δανείων δεν έχει αντιμετωπιστεί




Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) δεν έχει αντιμετωπιστεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, θέτοντας παράλληλα εκ νέου την πρόταση του ΔΗΚΟ σε σχέση με το τρίπτυχο αντιμετώπισης των ΜΕΔ.

Κληθείς, μετά την ημερίδα με θέμα “Θεσμοί σε κρίση – Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς”, που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ, να σχολιάσει την άφιξη της Τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για την 8η αξιολόγηση, ο κ. κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θεωρεί πως “η αξιολόγηση της Τρόικας έχει ήδη ξεκινήσει γιατί τα αποτελέσματα είναι εκεί”, προσθέτοντας ότι “το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) δεν έχει αντιμετωπιστεί”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επιμένει στην πρόταση που ετοίμασε το ΔΗΚΟ και έχει να κάνει με το τρίπτυχο αντιμετώπισης των ΜΕΔ και που είναι “το δικαίωμα εξαγοράς των δανείων από τους δανειολήπτες και τους εγγυητές με έκπτωση, τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης ΜΕΔ και τη αναθεώρηση της απόφασης του Μαρτίου του 2013 (κούρεμα καταθέσεων)”.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε αναλάβει δική μας πρωτοβουλία, έχουμε ζητήσει από ειδικούς εμπειρογνώμονες να ετοιμάσουν σχετική μελέτη την οποία έχουμε παρουσιάσει στην Κυβέρνηση που αφορά την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης ΜΕΔ στο μοντέλο και ως βάση το τι έγινε στην Ιρλανδία και ελπίζουμε οι δικές μας εισηγήσεις θα εισακουστούν”, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: