Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις κατά της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ …με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ




Μεγάλες είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των προσκείμενων στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στις τρεις συνολικά, ανεξάρτητες μεταξύ τους, κινητοποιήσεις, μετέχουν περίπου 30.000 άνθρωποι. Σημαντική είναι η παρουσία του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρόν και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης. Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης που θα δημιουργούνται καθημερινά μπορούν να συνενώνονται σε κλασικό τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

»Με λαϊκή συμμαχία με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στο καπιταλισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Αρνητικά, έως και κωμικά, σχόλια, πάντως, έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του τμήματος Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στρέφεται κατά της «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής της κυβέρνησης…ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά τα ξένα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ με το ελληνικό παράδοξο!

Φυσικά, τόσο για την κυβερνητική εκπρόσωπο, όσο και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει ουδεμία αντίφαση. Κατά την εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπων που θίγονται από τα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος.

«Εφαρμόζουμε μία συμφωνία με μέτρα που θεωρούμε άδικα. Πλήττονται πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν. Δεν υιοθετήσαμε όλα τα μέτρα που υπογράψαμε», είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: