Κοροϊδεύει κι από πάνω ο Ακιντζί… Καλά να μας κάνει…




Η ενδυνάμωση της (παράνομης) «ΤΔΒΚ» δεν σημαίνει απαραίτητα εδραίωση της διαίρεσης, αλλά σημαίνει προετοιμασία για μια ίση και ισχυρή συνύπαρξη”, ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε τηλεοπτικό διάγγελμά του για την 32η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να βλέπει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο «Βορρά» αρνητικά.

Είπε επίσης ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα σημαντικό σημείο καμπής και ότι δεν θα έπρεπε να συνεχιστούν επ’ άπειρον χωρίς αποτέλεσμα.

Εξέφρασε επίσης λύπη για το γεγονός ότι στην ελληνοκυπριακή πλευρά όταν μιλάνε για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία κάνουν λόγω για έναν επώδυνο συμβιβασμό και όχι για μια ιδανική λύση. Είπε επίσης ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ενιαίο κράτος με κυρίαρχη την ελληνοκυπριακή κοινότητα και τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα. Είναι μία διευθέτηση που η Τουρκία απορρίπτει για τις δικές της μειονότητες…

Επέκρινε επίσης την ελληνοκυπριακή πλευρά για το θέμα της τηλεφωνικής σύνδεσης με τα κατεχόμενα αναφέροντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά σε αντίθεση με την Τουρκοκύπριους δεν έδειξε καλή θέληση και ότι ο σχετικός νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να αλλάξει.

Επανέλαβε παράλληλα ότι αν υπάρχει πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι τον Μάιο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: