Κέρι: “Ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον δυνάμεων στην Συρία”




Δεν απέκλεισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι απέφυγε το ενδεχόμενο να σταλούν επιπρόσθετες μονάδες των ειδικών δυνάμεων στην Συρία, κατά των τζιχαντιστών, πέραν των 50 ανδρών που ανακοινώθηκε αρχικά.

«Δε μπορώ να προβλέψω τι επιφυλάσσει το μέλλον καθώς η στρατηγική μας συνίσταται στο να καταστρέψουμε το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), να πολεμήσουμε εναντίον αυτού του κακού», δήλωσε ο Κέρι από το Κιργιστάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στοχεύει στην υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, εξήγησε Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρόκειται για μία απόφαση που ισοδυναμεί με εμπλοκή των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Δεν πρόκειται για μια απόφαση ή μια επιλογή που στοχοθετεί» τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, επέμεινε ο Τζον Κέρι.

«Αποκλειστικός της στόχος είναι το Ντάες και να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας να εξαπολύουμε ταχύτερα επιθέσεις εναντίον του Ντάες» προσέθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλ. Πρακτ. Μπισκέκ, Κιργιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: