«Φτάνει πια με τα όπλα», δηλώνει ο Ομπάμα, με αφορμή νέο μακελειό στο Κολοράντο




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως πρέπει να καταστεί πιο δύσκολη η πρόσβαση σε πολεμικά όπλα σε εγκληματίες, με αφορμή το νέο μακελειό σε κλινική στο Κολοράντο.

“Πρέπει να κάνουμε κάτι σχετικά με την εύκολη πρόσβαση σε πολεμικά όπλα στους δρόμους μας, των ανθρώπων που δεν έχουν καμιά δουλειά να τα φέρουν. Φτάνει πια”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος για το μακελειό στην κλινική οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο Σπρινγκς είναι ο Ρόμπερτ Λ. Ντίαρ. Ο ένοπλος που εισέβαλε στην κλινική χθες σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννέα προτού παραδοθεί στην αστυνομία έπειτα από αιματηρή πολιορκία πολλών ωρών μέσα στο κτίριο, δήλωσαν οι αρχές.

Οι αρχές παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα του ενόπλου που εισέβαλε στην κλινική αμβλώσεων, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τις 17:00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδας), ύστερα από πέντε και πλέον ώρες ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και το Denver Post, μετέδωσαν ότι ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούς Ντίαρ και είναι περίπου 50 ετών. Δημοσίευσαν επίσης τη φωτογραφία ενός μεγαλόσωμου άνδρα, στην οποία διακρίνεται από πίσω, την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες. Έχει κοντά μαλλιά ξυρισμένα, φορά λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: