Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή στη Ρόδο




Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν εβδομήντα δύο (172) αλλοδαπών προσφύγων, προέβησαν τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΥ” του νομού Ρόδου, καθώς και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη προσαραγμένου ιστιοφόρου σκάφους σε βραχώδη, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας “ΖΕΦΥΡΟΣ”, με επιβαίνοντες ικανό αριθμό αλλοδαπών.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά πλωτά μέσα, προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιώτες δύτες, κατά την οποία περισυνελέγησαν με ασφάλεια εκατόν εβδομήντα δύο (172) άτομα.

Οι διασωθέντες, μεταφέρθηκαν αρχικά στην περιοχή του “ΝΕΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ” του νομού Ρόδου και στη συνέχεια στο λιμένα “ΑΚΑΝΤΙΑΣ” όπου συνελήφθησαν, καθώς επίσης συνελήφθη και ο 25χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης και διακινητής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

— Με επιβάτες 1737 πρόσφυγες, κατέπλευσε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο «Τέρα Τζετ», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη. Έτσι μαζί με τους 3337 που αποβιβάστηκαν νωρίτερα, από τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Νήσος Ρόδος», οι πρόσφυγες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά χθες, είναι 5.074.

— Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο τα σύνορα της Ελλάδας και των Σκοπίων στο ύψος της Ειδομένης, με τη ροή να είναι συνεχιζόμενη, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, το 24ωρο από τις 6.00 το πρωί προχθές, έχουν περάσει τα σύνορα 10.000 πρόσφυγες, ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλοι 2.000, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: