Ένα ακόμα πνιγμένο προσφυγόπουλο βρέθηκε στη Λέσβο




Μια ακόμα σορός ενός πνιγμένου παιδιού εντοπίστηκε σήμερα από το Λιμενικό ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου.

Άγνωστο είναι από ποιο ναυάγιο σκάφους με επιβαίνοντες πρόσφυγες προέρχεται αφού, σύμφωνα με στελέχη της Ακτοφυλακής, από το βαθμό της αποσύνθεσης του, εικάζεται ότι προέρχεται από πρόσφατο συμβάν.

Εν τω μεταξύ από το πρωί δεκάδες σκάφη σε όλο το μήκος της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου αποβιβάζουν μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι από το πρωί έχουν φτάσει στο νησί, βοηθούντος του πολύ καλού καιρού, περισσότερα από 3.500 άτομα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτονώνεται σταδιακά. Χθες από τη Μυτιλήνη με κατεύθυνση τον Πειραιά και την Καβάλα αναχώρησαν με έξι τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων περί τα 7.5000 άτομα.

Σήμερα ήδη αναχώρησαν τρία πλοία με 3.000 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέχρι το βράδυ με άλλα δυο πλοία θα αναχωρήσουν περί τις 3.500.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και το αρχηγείο Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσαν τα εξής:

Εντοπίστηκε, τις πρωινές πρωινές ώρες σήμερα, μία σορός αγοριού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έξωθεν του λιμένα Μήθυμνας, και συγκεκριμένα στην περιοχή της παραλίας ΑΥΛΑΚΙ-ΠΕΤΡΑΣ.

Ανωτέρω σορός ηλικίας περίπου 2-3 ετών, ύψους περίπου 1m και κανονικής σωματικής διάπλασης, έφερε κόκκινο μπουφάν, καφέ παντελόνι, κεραμιδί μποτάκια καθώς και πορτοκαλί σωσίβιο, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νομού Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λέσβος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: