Ελληνοτουρκική “τρικυμία” στις Βρυξέλλες: Μάχη Τσίπρα-Νταβούτογλου για πιλότους στο Twitter




«Τρικυμία» για το Αιγαίο στις…Βρυξέλλες είχαμε χθες το βράδι όταν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, αντάλλαξαν «βολές» μέσω Twitter με αφορμή το απαράδεκτο κτύπημα εναντίον αεροπλάνου της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας από τους Τούρκους.

Πρώτος ξεκίνησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος σύμφωνα με διαρροή από κυβερνητικές πηγές είπε ότι «ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους». Στη συνέχεια ανέβασε όλη την επιθετική δήλωση στο Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».

Στη συνέχεια μέσω άλλου λογαριασμού έγραψε:

«Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».

Αργά το βράδυ απάντησε ο κ. Νταβούτογλου:

«Τα σχόλια για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα». («Comments on pilots by @atsipras seem hardly in tune with the spirit of the day. Alexis: let us focus on our positive agenda”).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ:

http://mignatiou.com/2015/11/i-apantisi-tou-achmet-ston-alexi-ta-scholia-gia-tous-pilotous-den-sinadoun-me-to-pnevma-tis-imeras/

http://mignatiou.com/2015/11/alexis-ston-achmet-eftichos-i-piloti-mas-den-ine-toso-nevriki-oso-i-diki-sas/

http://mignatiou.com/2015/11/giounekr-tousk-ta-panta-tha-exartithoun-apo-tin-antapokrisi-tis-tourkias/

http://mignatiou.com/2015/11/ta-pire-ola-ki-efige-o-ntavoutoglou-ti-perilamvani-i-simfonia-ee-tourkias/

http://mignatiou.com/2015/11/sto-kimeno-simperasmaton-i-thesis-mas-gia-prosfigiko-ipostirizi-to-maximou/

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (Δ) στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις Βρυξέλλες. Παρακολουθεί χαμογελαστός ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROPEAN CONSILIUM, Tashana BATISTA
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (Δ) στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις Βρυξέλλες. Παρακολουθεί χαμογελαστός ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROPEAN CONSILIUM, Tashana BATISTA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: