Αδωνις, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης απορρίπτουν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ




Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι “γαλάζιες” κάλπες.

Σε κεντρικό θέμα έχει αναδειχθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που απέρριψαν Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Eάν είμαι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε:

“Κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προτιμάει να φορτώνει την Ελλάδα με φόρους για να μη μειώσει το κράτος, για να μην κάνει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να φύγει από την ύφεση στην οποία την ξαναοδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξει”.

“Επικίνδυνη” χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας”.

“Δεν βλέπω κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση ούτε μπορώ να φανταστώ πώς ένας μεγάλος συνασπισμός θα λειτουργήσει επ΄όφελος της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι επικίνδυνη. Μια κυβέρνηση η οποία δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση. ΜΙα κυβέρνηση η οποία συνολικά απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου είναι και ανίκανοι και εμμονικοί”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι “η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί δεν είναι συναίνεση, είναι συνενοχή”.

Άφησε, ωστόσο, “παράθυρο” για συμμετοχή σε μια εθνική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιους από τους υπουργούς, όπως ο Ν. Φίλης και ο Ν. Παρασκευόπουλος. “Αν μιλάμε για αλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού, δηλαδή να φύγει ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί να επιλεγούν από όλους τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια τέτοια εθνική κυβέρνηση”, σημείωσε.

Και οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ των εκλογών

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι πολύ προτιμότερες οι εκλογές “από το να χάσει η χώρα κι άλλο χρόνο”. “Οι εκλογές θα είναι 20 μέρες. Η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνεχόμενος χαμένος χρόνος”, πρόσθεσε.

“Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί θα πέσει; Από εμάς θα πέσει ή από τη δικιά μας ανικανότητα;”, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: “Αυτή η κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα σβήσει μέσα στην ανικανότητά της”. Ερωτηθείς, δε, αν η χώρα αντέχει εκλογές απάντησε ότι “αν χρειαστεί θα αντέξει”.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι “πολύ πιο επικίνδυνο να παραμένει μια τέτοια κυβέρνηση από το να πάμε σε εκλογές και να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση”.

Την ίδια ώρα, σε μήνυμά του εν όψει των αυριανών εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζει ότι “στη σημερινή δύσκολη συγκυρία μόνη αξιόπιστη δύναμη, δύναμη σιγουριάς, σταθερότητας και ελπίδας είναι η Νέα Δημοκρατία” και προσθέτει: “Την Κυριακή όλοι μαζί κάνουμε πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο υποψήφιος Αρχηγός και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (Δ) χαιρετάει τους παρευρισκόμενους στη Λαμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο υποψήφιος Αρχηγός και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (Δ) χαιρετάει τους παρευρισκόμενους στη Λαμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αύριο οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ διεξάγονται αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους. Πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

MEGA CHANNEL, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: