Περηφάνια και περίσκεψη, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ




Οι εθνικοί επέτειοι αναπτερώνουν το ηθικό, μας κάνουν εθνικά υπερήφανους και την ίδια ώρα προσφέρονται για εθνική περίσκεψη και αυτοκριτική, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Ευχήθηκε όπως τα διδάγματα των εθνικών επετείων να είναι ο δείκτης για να εργαστούμε όλοι για να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα, πρόσθεσε, ενώ σε παρατήρηση για αντιομοσπονδιακά σχόλια στην παρέλαση, ο κ. Νεοφύτου απάντησε: “κανένα σχόλιο”.

Το 10ετες ομόλογο σφραγίζει την πορεία εξόδου

Η κυπριακή οικονομία έχει σταθεροποιεί, θα επανακτήσει την αξιοπιστία και η χθεσινή έκδοση του 10ετους ομολόγου με το χαμηλότερο επιτόκιο που πετύχαμε ποτέ σε 10ετές ομόλογο σφραγίσει την πορεία εξόδου από τον ερχόμενο Μάρτιο, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

“Όμως, εμπεριέχει και κινδύνους. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και σοβαροί στην δημοσιονομική μας πολιτική και πειθαρχία. Όχι να επανέλθουν τα παλιά, οι προσλήψεις, οι παροχές, οι αυξήσεις”. Θα δοκιμαστούμε αν θα διατηρήσουμε την πειθαρχία και μέσα από την περαιτέρω αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις, γιατί – πρόσθεσε – ενώ οδεύουμε προς την έξοδο από το μνημόνιο, τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία παραμένουν. “Υψηλή ανεργία, τα δάνεια που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

Στην Κύπρο ξέρουμε καλά από φασισμό, δήλωσε ο Χριστοφίδης

Τιμούμε το όχι του ελληνικού λαού, το έπος της ελληνικής αντίστασης, δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης λέγοντας ότι το ελληνικός λαός έφραξε τον δρόμο στις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι και του Χίτλερ και άνοιξε το δρόμο για την νίκη κατά του χιτλεροφασισμού.

Μιλώντας μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία, είπε ότι εμείς εδώ στην Κύπρο ξέρουμε πολύ καλά από φασισμό, κάνοντας λόγο για φασισμό που, με το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, στόχευσε και στοχεύει στον διαμελισμό της Κύπρου. “Στον δικό μας σημερινό αγώνα με ειρηνικά μέσα λέμε όχι στον συμβιβασμό με την διχοτόμηση, όχι στον συμβιβασμό με την κατοχή, παλεύουμε με ειρηνικά μέσα για την απελευθέρωση της Κύπρου, για την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας”.

Όταν μιλούμε για οικονομία να βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα και σίγουρα μια χώρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει όταν έχει σοβαρότατο πρόβλημα ανεργίας, 250.000 ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας, 20.000 μετανάστες στο εξωτερικό μόνο την περυσινή χρόνια, δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης κληθείς να σχολιάσει την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Δεν μπορεί να πανηγυρίζει μια χώρα που έχει τα υψηλότερα επιτόκια στην ευρωζώνη, το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων παγκοσμίως κι σχεδόν μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημείωσε. “Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι κυβερνώντες είναι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο πως βελτιώνεται επίπεδο του λαού και ιδιαίτερα των χαμηλο-μεσαίων στρωμάτων τα οποία έχουν πληρώσει συντριπτικό τίμημα κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Τρόικα”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: