Να αγνοήσουμε τις φωνές της συνθηκολόγησης, λέει ο Νικόλας




Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους που μας λένε καθημερινά πως οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη λύση του Κυπριακού και να αγνοήσουμε τις φωνές της συνθηκολόγησης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι και το 1940, όπως και σήμερα, υπήρχαν φωνές που ήθελαν η Ελλάδα να συνθηκολογήσει με τις δυνάμεις του φασισμού και του ολοκληρωτισμού.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “το έπος του `40 μας καθοδηγεί σαν φάρος μέσα από τις δεκαετίες και στέλλει ισχυρά μηνύματα θάρρους και αποφασιστικότητας στον δοκιμαζόμενο κυπριακό ελληνισμό”.

“Σε αυτά τα μηνύματα πρέπει να επικεντρωθούμε και από αυτά τα μηνύματα να αντλήσουμε διδάγματα γιατί και τότε όπως και σήμερα υπήρχαν φωνές που ήθελαν η Ελλάδα να συνθηκολογήσει με τις δυνάμεις του φασισμού και του ολοκληρωτισμού”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “έτσι και σήμερα όπως και τότε πρέπει να πούμε όχι σε αυτές τις φωνές”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους που μας λένε καθημερινά πως οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη λύση του Κυπριακού, να αγνοήσουμε τις φωνές της συνθηκολόγησης”.

Ανέφερε ότι “η ιστορία μας επιβάλει να μην αποδεχθούμε μιαν άδικη, μη βιώσιμη, μη λειτουργική λύση του Κυπριακού που θα οδηγήσει στον αφανισμό του κυπριακού ελληνισμού”.

“Η ιστορία αυτό που μας επιβάλλει είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση και απελευθέρωση”, κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: