Ο Τραμπ θερμός υποστηρικτής της κατοχής όπλων περνάει το Σαββατοκύριακο με το ισχυρό λόμπι τους- Τον χρηματοδότησαν με χιλιάδες εκατ δολάρια στις εκλογές το 2016

FILE PHOTO Former US President Donald Trump exits at the end of the day of his trial for allegedly covering up hush money payments linked to extramarital affairs, at the Supreme Court of the State of New York in New York, New York, USA, 16 May 2024. EPA/JEENAH MOON / POOL




Ο Ντόναλντ Τραμπ φλερτάρει τους υποστηρικτές των όπλων το Σάββατο στην ετήσια συνάντηση του λόμπι τους με ιδιαίτερη, την NRA, στο Ντάλας (Τέξας), εν μέσω μιας βίαιης επιστροφής στην προεκλογική εκστρατεία, μεταξύ προσβολών κατά του Τζο Μπάιντεν και ψευδούς θεωρίας σύμφωνα με την οποία το 2020 οι εκλογές του είχαν κλαπεί.

Μεταξύ δύο ακροάσεων στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (2017-2021) και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων εκμεταλλεύεται το Σαββατοκύριακο για να εμφανιστεί μπροστά στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του δικαιώματος στην κατοχή πυροβόλων όπλων. Έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σήμερα το απόγευμα στο ετήσιο φόρουμ ηγεσίας του National Rifle Association (NRA) στο Ντάλας του Τέξας.

“Φρικτό ανθρώπινο ον”

Μιλώντας σε δείπνο δωρητών στη Μινεσότα την Παρασκευή, επιβεβαίωσε τη μη αποδεδειγμένη θεωρία του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, που κέρδισε ο αντίπαλος Τζο Μπάιντεν. Είπε ότι ήταν ιδιαίτερα πεπεισμένος ότι κέρδισε την ψηφοφορία στην πολιτεία της Μινεσότα, το 2016 και το 2020, ενώ τελικά κέρδισε η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βίαιες και μερικές φορές υβριστικές επιθέσεις εναντίον του Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τον μεταξύ άλλων ως «φρικτό ανθρώπινο ον». Ο 77χρονος Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την NRA, η οποία του πλήρωσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τη νικηφόρα εκστρατεία του το 2016. Έχει ήδη υποσχεθεί ότι αν επιστρέψει στην εξουσία, θα ξηλώσει τα ρυθμιστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή  από τον σημερινό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, και τα οποία θεωρούνται άτολμα από τους υποστηρικτές του αυστηρότερου ελέγχου.

Προβληματικό πλαίσιο

Ενώ ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται να δράσει για να απαγορεύσει τα ημιαυτόματα τουφέκια, που χρησιμοποιούνται στις πιο θανατηφόρες δολοφονίες, ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται το status quo και θέλει να είναι υποψήφιος κατόχων όπλων. «Οι Δημοκρατικοί θέλουν να πάρουν τα όπλα τους και θα τα πάρουν», διαβεβαίωσε την Παρασκευή στη Μινεσότα. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το λόμπι των όπλων για να κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει να θυσιάζει την ασφάλεια των παιδιών μας και των κοινοτήτων μας για να ικανοποιήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντά του», απάντησε η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις το Σάββατο.

Ο Τζο Μπάιντεν ταξιδεύει στην πολιτεία της Τζόρτζια το Σάββατο, την οποία κέρδισε οριακά το 2020, ιδίως για να μιλήσε σε Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, καθοριστικής σημασίας για τη νίκη του το 2020. Μιλάει την Κυριακή σε φοιτητές από το Morehouse, ένα διάσημο πανεπιστήμιο στη μαύρη αμερικανική κοινότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει ενώπιον της NRA σε ένα προβληματικό πλαίσιο για την ένωση. Έχασε τον εμβληματικό πρόεδρό της Wayne LaPierre, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο πριν από την πολιτική δίκη του στη Νέα Υόρκη, όπου κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και κακοδιαχείριση, με χρηματική αποζημίωση άνω των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κατά της κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ παγκοσμίως

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: