“Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες” ανοίγουν χορευτές τάνγκο




Μια εικόνα από την Ειδομένη ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους χορευτές τάνγκο της Θεσσαλονίκης για να ανοίξουν μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες και να προχωρήσουν στη διοργάνωση μιας χορευτικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας.

Η εκδήλωση «Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης (7.00-11.30 μμ) , το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει δωρεάν μάθημα τάνγκο και σόου από καταξιωμένους και βραβευμένους χορευτές από την Ελλάδα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη με μόνη υποχρέωση των προσερχόμενων να φέρουν έστω και ένα από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες.

«Το περασμένο Σάββατοκύριακο ήμασταν στην Ειδομένη. Δε θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την κατάσταση γιατί είναι αδύνατον. Τα πράγματα είναι πολύ παραπάνω από τραγικά. Σκεφτείτε μόνο ότι από τις 3 έως τις 6 το πρωί έφτασαν λεωφορεία με περίπου 3000 άτομα και για την παραλαβή -τακτοποίηση τους ήμασταν υπεύθυνοι εγώ, ο Στέλιος Σταμπουλίδης, η Χριστίνα Δατσέρη και άλλοι τέσσερις εθελοντές.

Η βροχή- καταιγίδα ήταν ασταμάτητη και ο χώρος φυσικά δεν επαρκούσε, με αποτέλεσμα πάνω από 30 λεωφορεία να μένουν γεμάτα για ώρες έξω από το κέντρο υποδοχής. Κάποιοι μάλιστα από τους οδηγούς, παρά την καταιγίδα παρατούσαν τους ανθρώπους μέσα στα χωράφια» περιγράφει η εθελόντρια Δέσποινα Αμαραντίδου η οποία είναι δασκάλα τάνγκο και μετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: