Εκπαιδευμένοι δολοφόνοι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε η μάνα του Παύλου Φύσσα




«Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι, είναι εγκληματική οργάνωση», είπε χθες στις φυλακές Κορυδαλλού όπου συνεχίστηκε η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα για εκείνους που είναι πεπεισμένη, όπως τόνισε, πως σκότωσαν το παιδί της.

Η μαυροντυμένη μητέρα, αναφερόταν στα μέλη του κόμματος που κατηγορούνται για την δολοφονία του 34χρονου γιου της, μουσικού Παύλου Φύσσα, και για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως και χθες που κατέθεσε ο πατέρας, έτσι και σήμερα η δίκη έγινε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τη μητέρα του φονευθέντος να λέει, ερωτώμενη από την πρόεδρο της έδρας για τη Χρυσή Αυγή, ότι όπως παραδέχτηκε και ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε το παιδί της, «ό,τι κινείται εναντίον της Χρυσής Αυγής, σφάζεται».

Η κυρία Φύσσα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του παιδιού της είναι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος έδωσε την εντολή στον φυσικό αυτουργό Γιώργο Ρουπακιά.«Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το οκέι από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές», κατέθεσε.

Η μάρτυρας περιέγραψε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του γιου της τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγος, που βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» του Κερατσινίου, όταν ο γιος της και η παρέα του πήγαν για να δουν αγώνα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου.

Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε το βουλευτή Γιάννη Λαγό. Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

Σύμφωνα με την κατάθεση της κ. Φύσσα, ο Ρουπακιάς έφτασε κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στο αυτοκίνητό του ήταν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα, όπως είπε, ήταν ο Καζατζόγλου αφού βρέθηκε εκεί το κινητό τηλέφωνό του. Ωστόσο, στο σημείο της δολοφονίας ήταν μόνος του.

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το ποιο θεωρεί κίνητρο ήταν της δολοφονίας, η κ. Φύσσα απάντησε: «Θέλουν να επιβάλουν την ισχύ τους σε οτιδήποτε είναι αντίθετο. Είναι αυτό που άκουσα σε βίντεο να λέει ο Πατέλης: ό,τι κινείται εναντίον της Χρυσής Αυγής σφάζεται. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ θέλαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε».

Η δίκη διακόπηκε, λόγω ενός διαδικαστικού αιτήματος της πολιτικής αγωγής και θα συνεχισθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεχιστεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: