Διαμάχη για τους νεκρούς… 97 ανακοίνωσε η κυβέρνηση, 128 λένε οι Κούρδοι




Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο αριθμός των νεκρών έγινε γνωστό ότι ανέρχεται σε 97.

“Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας” το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.

Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος–128 νεκροί–αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Σύμφωνα με το HDP η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή σε 128 ανθρώπους. Υποστήριξε ότι έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής τα 120 από τα θύματα και μόνο τα στοιχεία των οκτώ παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Το Ισλαμικό Κράτος “δείχνουν” ως υπεύθυνο για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας

Οι πρώτες ενδείξεις από την έρευνα που διεξάγουν οι τουρκικές αρχές για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα υποδηλώνουν ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερες δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η μία από τις πηγές είπε ότι οι επιθέσεις αυτές φέρουν ομοιότητες με την επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν γίνει τον Ιούλιο στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η ευθύνη για τις οποίες αποδόθηκε επίσης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

“Όλες οι ενδείξεις είναι ότι ήταν αντίγραφο εκείνης της επίθεσης… οι ενδείξεις δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος”, είπε η πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Η δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τις υποψίες των αρχών λέγοντας ότι οι έρευνές τους “επικεντρώνονται πλήρως” στο Ισλαμικό Κράτος.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: