Μπροστά ο Μεϊμαράκης, ενώ ο Καραμανλής ανησυχεί για την ενότητα




Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την εσωκομματική αναμέτρηση της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δίνουν προβάδισμα του Ευ. Μεϊμαράκη, αλλά και καλά ποσοστά στον Απόστολο Τζιτζικώστα σε ψηφοφόρους που έχουν αφήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την εφημερίδα Real News στο ερώτημα, “Ποιον θα επιλέγατε για την ηγεσία της ΝΔ” που απευθύνεται σε ψηφοφόρους της ΝΔ οι τέσσερις μονομάχοι παίρνουν τα εξής ποσοστά:

  • Ευ. Μεϊμαράκης: 47,5%
  • Απ. Τζιτζικώστας: 19,9%
  • Κ. Μητσοτάκης: 16,4%
  • Αδ. Γεωργιάδης: 10,1%
  • Κανένας: 2,1%
  • Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ: 4%

Ωστόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ προηγούμενων εκλογών – εκτός του Σεπτεμβρίου – δίνουν την πρωτιά στον Απόστολο Τζιτζικώστα με 35%, ενώ τον ακολουθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης με 28%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 12,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 3,1%. Κανένας απαντά το 20,3%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” ο Κ. Καραμανλής είναι ανήσυχος για την ενότητα της παράταξης και φέρεται να έχει πει: “Όπως πάνε θα τα διαλύσουν όλα”.

Στόχος πάντως των υποψηφίων “γαλάζιων” προέδρων φαίνεται πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Προχθες ο Ευ. Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τα εθνικά θέματα λέγοντας: “Η Μακεδονία είναι ελληνική τα ζητήματα αυτά τα έχουμε λύσει, τα έχουμε συζητήσει και βγάλτε τα από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου”.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον “ΣΚΑΪ” είπε: “Ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά έκπτωτος. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, υποσχέθηκε 13η σύνταξη και τώρα μειώνεται και η 12η, υποσχέθηκε να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο ΕΝΦΙΑ όχι απλά διατηρείται αλλά ενισχύεται η φοροκαταιγίδα σε όλη την ακίνητη περιουσία”.

Από την Κοζάνη, όπου μίλησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού λέγοντας: “Το πρώτο μέρος του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες επικυρώθηκε μόλις χθες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποκινούσαν ‘το δεν πληρώνω’. Από υπουργούς της πρώτης φοράς Αριστερά που ξεχνούν να δηλώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ ή μετοχές σε εταιρίες”.

Στις Σέρρες όπου εδώ και δύο ημέρες πραγματοποιεί περιοδεία ο Άδωνις Γεωργιάδης “εισέβαλε” σε συγκέντρωση αγροτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει την εφαρμογή μέτρων που πλήττουν το εισόδημά τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: