Ας κάνει μέχρι το τέλος την υπέρβαση ο Αλέξης, για να τελειώνουμε…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Παρακολουθώντας, από μαζοχισμό, την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής και τις ανταλλαγές «πυρών» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών –με εξαίρεση τον γραφικό και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία Νίκο Μιχαλολιάκο, το μίασμα του πολιτικού συστήματος που δεν πρέπει να τον λαμβάνει κανείς υπόψιν- σκέφθηκα ότι βρεθήκαμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Και αναρωτήθηκα: Τι το «βασανίζουν» το Μνημόνιο και δεν εφαρμόζουν αυτό το καταραμένο Ελληνικό Πρόγραμμα για να γλιτώσει ο λαός από τα δεσμά που του επέβαλαν οι πολιτικοί; Αφού γνωρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η χώρα είναι αλυσοδεμένη στα δάνεια και όλη την ευθύνη έχουν αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο.

Ότι και να ονομάσουν το Μνημόνιο, αριστερό, δεξιό ή σοσιαλιστικό, τον ίδιο πόνο προκαλεί και την ίδια δυστυχία κουβαλά. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να αλλάξει οτιδήποτε όσο και να το καταριόνται. Ας είχαν μυαλό όταν το δέχθηκαν, τον Μάιο του 2010, και ενώ γνώριζαν πως εκείνη όλη η ιστορία δεν αφορούσε τη «διάσωση» της χώρας. Ηταν υποδούλωση και τα γεγονότα επιβεβαίωσαν όσους διαφωνούσαν και φώναζαν.

Όμως, από τότε πέρασαν πέντε χρόνια, πέντε μήνες και τρεις ημέρες. Και ενώ όλες οι άλλες χώρες γλίτωσαν επειδή υλοποίησαν τα προγράμματα τους, η Ελλάδα και ο λαός ταλαιπωρούνται χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον. Βέβαια, κάτι που κρύβουν με περισσή προσοχή και επιμέλεια οι πολιτικοί μας, είναι ότι το Πρόγραμμα περιλαμβάνει και σωτήριες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, οι οποίες πρέπει να γίνουν αν πραγματικά αγαπάμε την Ελλάδα. Οι πολιτικοί μας συμφωνούν στην ανάγκη πραγματοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων. Και το ερώτημα είναι γιατί τις αποφεύγουν. Είναι εύκολη η απάντηση. Διότι νοιάζονται για την καριέρα και τα κόμματά τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την υπέρβασή του, αντιλήφθηκε μετά από μήνες ατέρμονων διαπραγματεύσεων γιατί οι προηγούμενοι υλοποιούσαν το Πρόγραμμα… Αφού είδε το …φως, γιατί αναζητεί ψύλλους στα άχερα. Οι δανειστές απορρίπτουν τα λεγόμενα ισοδύναμα.

Οι πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά τις παλινωδίες των πολιτικών. Τώρα που ο Γερμανός Σόιμπλε επέβαλε και στην αριστερά τη μνημονιακή πολιτική, είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου η αναβλητικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση. Ας υλοποιήσουν, λοιπόν, το Πρόγραμμα για να τελειώσει το δράμα του λαού. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Δυστυχώς…

WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: