Τσίπρας: «Ε΄ λοιπόν δε σφάξανε, ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση κουρελού, ζόμπι, δεν μπαίνει»




Το σύνθημα για τη «μεγάλη αντεπίθεση της νίκης», έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του κόσμου στην πλατεία Εσταυρωμένου ως την αληθινή δημοσκόπηση, για να υπογραμμίσει ότι η νίκη δεν θα είναι οριακή, αλλά μεγάλη. «Μόνοι τους και όλοι μας», «και θα τους κερδίσουμε», είπε.

Θέτοντας το σύνθημα και το δίλημμα των εκλογών, τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός τον Γενάρη να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο». «Στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, ξεκινάμε μαζί την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός δεν θα ψηφίσει για το ποιός θα κάτσει στις 21 Σεπτεμβρίου στην καρέκλα του Μαξίμου, στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά για το ποιος στάθηκε, στέκεται και θα σταθεί όρθιος δίπλα στον λαό. «Ας ξεμπερδέψουμε λοιπόν οριστικά με το παρελθόν, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα να κερδίσουμε το αύριο», είπε, ζητώντας από τον κόσμο να ξεμπερδέψει οριστικά με εκείνους που κουνάνε το δάκτυλο και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε έξι μήνες δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα «από το βαθύ χαντάκι που εκείνοι της έσκαβαν». Για να συνεχιστεί αυτή η «ιστορική ευκαιρία να ολοκληρωθεί η αλλαγή», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με το χθες, να ξεκινήσουμε την μεγάλη πορεία για να κερδίσουμε το αύριο», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν θα κρύψει ποτέ την πραγματικότητα, είπε ότι μπροστά μας δεν βρίσκονται ευκολίες, για να τονίσει πως όμως «τα πιο δύσκολα είναι πλέον πίσω μας», ότι μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση ούτε όμως η υποταγή, «ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας και σηκώνει κεφάλι».

Μπροστά μας, συνέχισε, βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη, η ελπίδα όχι ως θαύμα, αλλά η ελπίδα που θα ’ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητα, «για να ξεκολλήσουμε τη χώρα και τον λαό από τη λάσπη». Σημείωσε ότι «αυτή τη φορά είναι ισχυρή η ελπίδα γιατί ξέρουμε τον δρόμο και ξέρουμε πώς να το παλέψουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο παλιό σύστημα και το πολυεπίπεδο κατεστημένο, τονίζοντας ότι «το χθες ανασυγκροτήθηκε, δεν παραδίδει τα όπλα, καιροφυλακτεί», η διαπλοκή, τα βαποράκια των δανειστών, το παλιό πολιτικό σύστημα, οι βαρόνοι, «όσοι οδήγησαν τη χώρα στο χαντάκι, με κύριο εκπρόσωπό της τώρα τη Ν.Δ. «Καιροφυλακτούν να επιστρέψουν της Ρηγίλλης τα παιδιά», είπε, προσθέτοντας ότι δίνουν τα ρέστα τους για να τελειώσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών, αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής».

«Δίνουν τα ρέστα τους», είπε, «με επικεφαλής τώρα τον κ. Μεϊμαράκη», τον οποίο χαρακτήρισε προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού και ο οποίος, όπως πρόσθεσε, μια εβδομάδα αφού ανέλαβε πρόεδρος της Ν.Δ. πήγε στην Ευρώπη «συνοδευόμενος από τον κ. Παπασταύρου της γνωστής λίστας».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι η στρατηγική της είναι να κρύψουν αυτά που υπέγραψαν και όσα πρεσβεύουν και να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση, «όπως να ’ναι, ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν πρόβλημα λένε, ακόμα και με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν έχουν πρόβλημα. Αυτό έλεγε ο κ. Μεϊμαράκης προχθές». Ο πόθος τους είναι να ξαναμπούν από το παράθυρο.

«Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση», ώστε, όπως υποστήριξε: «να αποφύγουν οι δανειστές τη σκληρή διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους, για να λειτουργούν τα ιδιωτικά κανάλια ασύδοτα, για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ, να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης για τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, ώστε να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να παραμείνει ανοικτή η πόρτα της διάλυσης του ασφαλιστικού και των συντάξεων».

«Κυβερνήσεις κουρελούδες με ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε»!

Απαντώντας στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ε, λοιπόν δεν σφάξανε». Και σημείωσε: «Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν λυγίσαμε στα δύσκολα, δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν και δεν θα μας λυγίσουν, δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη το σχέδιο τους για μια σύντομη αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης». «Δεν γυρίζει πίσω η Ελλάδα, δεν θα την αφήσει ο λαός να γυρίσει πίσω», τόνισε, γιατί «μπροστά μας βρίσκονται νέες προκλήσεις, αγώνες, καθήκοντα και σκληρές μάχες που πρέπει να δώσουμε».

Είπε ότι στη δύσκολη μάχη η κυβέρνηση δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές και τους πιο ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, αλλά και το εσωτερικό μέτωπο που ήθελε να «ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς παλέψαμε, δεν δειλιάσαμε, και επιμείναμε προκειμένου να πάψει ο λαός να ματώνει άλλο, μέχρι την τελευταία στιγμή δώσαμε τη μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και το νικήσαμε», είπε.

«Τους είχαμε όλους απέναντι και τους νικήσαμε, έτσι και τώρα μόνοι μας και όλοι τους και θα τους νικήσουμε γιατί έχουμε δίπλα τον λαό», τόνισε, για να σημειώσει πως όλοι θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι ο αγώνας που δόθηκε έξι μήνες ήταν μάταιος και πως νικήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός, γιατί θέλουν «να περπατάμε και να περπατάτε σκυφτοί», να αποδεχτούμε ότι τίποτα δεν αλλάζει, είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για το δίκιο.

«Ε λοιπόν δεν είναι αυτή η μοίρα μας κι ας το φωνάζουν όσο θέλουν, τόσο η Ν.Δ. και οι υποστηρικτές του μονόδρομου όσο και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από την άλλη, ακόμα και κάποιοι χτεσινοί σύντροφοι της μάχης που διάλεξαν το δρόμο της φυγής», τόνισε.

Αναφερόμενος στα κέρδη της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά διεξόδους και προοπτική, μιλώντας για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της χρηματοδότησης για 3 χρόνια, για την αντιμετώπιση του χρέους και της αναγκαίας απομείωσής του «που συζητάμε πλέον σε τι έκταση θα γίνει», για το οριστικό τέλος του Grexit, για τη διασφάλιση σημαντικών κεφαλαίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για την αποτροπή των ομαδικών απολύσεων, το τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο και το άνοιγμα του δρόμου και την ανατροπή της εργασιακής ζούγκλας.

Είπε ότι την κρίσιμη στιγμή έβαλε την ευθύνη πάνω από όλα και πως το ηρωικό «Όχι» του δημοψηφίσματος «δεν το χαρίζουμε σε κανέναν», τονίζοντας πως αισθάνεται υπερήφανος για τις αποφάσεις του, για τον συμβιβασμό που δέχτηκε η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η καταστροφή, για να διατηρηθεί η δυνατότητα να συνεχιστεί η μάχη. «Εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι», είπε, για να σημειώσει ότι «όρθιοι συνεχίζουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τα σκληρά διλήμματα ενόψει της κάλπης, καλώντας τον κόσμο να απαντήσει: Ποιόν θέλει για να παλέψει για το χρέος, εκείνους που έλεγαν ότι είναι βιώσιμο ή εκείνους που επέβαλαν την ανάγκη μείωσής του; Ποιον θέλει να παλέψει για τα εργασιακά δικαιώματα, εκείνους που επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα ή τον ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται χρόνια γι’ αυτά; Ποιόν θέλει να διαπραγματευτεί για τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, εκείνους που τις προστάτεψαν και έδωσαν μάχη μέχρι τέλους ή εκείνους που τις πετσόκαψαν με το PSI. Σε ποιόν θα εμπιστευθεί την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους, τη σύγκρουση με το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά, «τους κουμπάρους της διαφθοράς;»

Σημείωσε ότι στην 7μηνη διακυβέρνηση, με το πιστόλι στον κρόταφο, έδωσε δείγματα γραφής, ανοίγοντας την ΕΡΤ, τις 100 δόσεις, την επιστροφή στη δουλειά τους των αδικημένων, την κατάργηση του 5ευρου κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ν.Λ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: