Στις ΗΠΑ ο Κινέζος πρόεδρος, κρίσιμες επαφές με Ομπάμα για το σύνολο των διμερών σχέσεων




Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι επαφές των δύο προέδρων θα εστιαστούν στις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών για την κινεζική κατασκοπεία μέσω διαδικτύου, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠ, την οικονομική πολιτική του Πεκίνου καθώς και κυρίως τις κινεζικές εδαφικές διεκδικήσεις έναντι Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνων και Ιαπωνίας, στην Κινεζική Θάλασσα.

Οι δύο πρόεδροι θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το ανακοινωθέν θα βασιστεί στην καινοτόμο δήλωση που έκαναν πέρσι όταν οι δύο χώρες έθεσαν στόχους για να σταματήσουν ή να μειώσουν τις εκπομπές.

Η προγραμματισμένη δήλωση σήμερα θα φέρει στο προσκήνιο νέα μέτρα που θα εισαγάγουν οι χώρες για να εκπληρώσουν τους στόχους αυτούς, συμπεριλαμβανόμενου ενός εθνικού συστήματος που θα εισαγάγει η Κίνα το 2017 και θα αφορά την αγορά του άνθρακα.

Πάντως οι επαφές των δύο ανδρών δεν θα περιοριστούν στα του κλίματος, αλλά θα τεθούν όλα τα ακανθώδη ζητήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΑΧΧ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: