Πτώση για Κλίντον, άνοδο για Τραμπ, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, για τις προκριματικές εκλογές




Σημαντική ζημιά, φαίνεται, πως έχει προκαλέσει στην εκλογική δυναμική της υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, η υπόθεση με τη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού e-mail για τη μεταφορά διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ, η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να καταγράφει πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να παγιώνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο επιχειρηματίας σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου σε μία νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί ένα άλλο αουτσάιντερ της πολιτικής σκηνής, ο νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, του οποίου οι ευγενικοί τρόποι και η θρησκευτική του πίστη γοητεύουν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους των Συντηρητικών.

Γερουσιαστές, κυβερνήτες, πρώην αιρετοί και επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται πολύ πιο πίσω, ιδίως ο Τζεμπ Μπους, ο αδελφός και γιος των πρώην προέδρων Μπους, τον οποίο κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ για έλλειψη ενέργειας και μαλθακότητα.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η πτώση της Χίλαρι Κλίντον επιβεβαιώνεται σε μια νέα δημοσκόπηση, που επικεντρώνεται στην πολιτεία της Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ.

Η πτώση των ποσοστών της Κλίντον συμπίπτει με την πολεμική που έχει ξεσπάσει εναντίον της σχετικά με την χρήση του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί του επίσημου email της, όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας το διάστημα 2009- 2013, για τη μετάδοση διαβαθμισμέων πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α.Σ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: