Με αφορμή τη συνομιλία Τσίπρα-Μπιλ Κλίντον…




Παρακολούθησα τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, και θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη ευκαιρία “εισαγωγής¨” του κ. Τσίπρα στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή.

Παρακολούθησαν τη συνομιλία των δύο ηγετών πολύ σημαντικοί παράγοντες και λέχθηκε πως όλοι αυτοί διαχειρίζονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Ακούστηκε ένα ποσό της τάξης των 100 δις ευρώ.

Την παράσταση έκλεψε ο Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος είναι γνωστός μέτρ της επικοινωνίας, αλλά ήταν και πολύ διαβασμένος για τη χώρα μας. Ηξερε τι έλεγε και έκανε μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει τον πρωθυπουργό και να βγάλει προς τα έξω το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει. Ηταν η πολύ ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης.

Οσον αφορά τον Πρωθυπουργό, αν κρίνω από τις αντιδράσεις των παρισταμένων δυσκολεύθηκε πολύ από το γεγονός ότι η συζήτηση γινόταν στα αγγλικά. Δεν τον βοήθησε καθόλου αυτό, και όσοι είδατε το βίντεο γνωρίζετε ότι υπήρχαν στιγμές αμηχανίας, αλλά και αδυναμίας να εκφράσει και να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Ενώ μπόρεσε και κατέθεσε τις απόψεις του για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε με τον ίδιο τρόπο να εξηγήσει σε αυτούς που τον έβλεπαν και τον άκουγαν γιατί πρέπει να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εχασε μία μοναδική ευκαιρία να δείξει γιατί –κατά την άποψη του- η Ελλάδα αλλάζει και γιατί πρέπει να την εμπιστευθούν οι ξένοι επιχειρηματίες. Περίμενα ότι θα ήταν καλύτερος…

Την συνομιλία του πρωθυπουργού με τον κ. Κλίντον παρακολούθησαν ο εξοχώτατος κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του Νίκος!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: