Τα έβαλε με την Αυγή και τον Νίκο Χατζηνικολάου… Μήπως τα “έχει παίξει” ο Βαρουφάκης;




Με επιστολή απάντησε στην εφημερίδα «Αυγή» ο Γιάνης Βαρουφάκης για το άρθρο της 19ης Ιουλίου με τίτλο «Από γκουρού των οικονομικών… μετεξεταστέος της πολιτικής». Επίσης επιτέθηκε εναντίον του συναδέλφου Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να αφήσει αναπάντητο το άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» πριν λίγες ημέρες. Με μια επιστολή του, θέλησε να απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζει το έντυπο ενώ έκανε και ένα ερώτημα λαμβάνοντας μάλιστα απάντηση.

Ο Βαρουφάκης επιχείρησε να δώσει απαντήσεις ενώ αυτή που ξεχώρισε ήταν πως δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ήταν ιερή υποχρέωσή του να ηχογραφεί τους συναδέλφους στο Eurogroup αφού θεωρεί απαραδέκτο πως δεν κρατούνται πρακτικά των συζητήσεων.

Κλείνοντας μάλιστα την επιστολή του προς την «Αυγή» αναρωτήθηκε αν θα δημοσιευόταν το συγκεκριμένο άρθρο εναντίον του, ακόμη και αν είχε ψηφίσει «Ναι» στα πρώτα προαπαιτούμενα μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

Προηγουμένως. είχε χαρακτηρίσει προβοκάτσια τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας Real News που τον φέρει να ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης. Στον πρώην υπουργό του απάντησε άμεσα ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου.

«Ο τίτλος “Βαρουφάκης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση” είναι η προβοκάτσια της Κυριακής. Ανυπομονώ να δω την προβοκάτσια της… Δευτέρας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μέσω Twitter.

Νωρίτερα είχε γράψει: «Βαρουφάκης: ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ GREXIT» – ο τίτλος της Real News της Κυριακής όπως τον έγραψε ο συντάκτης.

Αμέσως μετά, ήρθε η απάντηση του εκδότη της Real News, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος απάντησε μέσω twitter στον πρώην υπουργό. «Τις δηλώσεις του Βαρουφάκη στη Realnews πήρε ο Βασίλης Σκουρής,ένας απο τους πιο έντιμους δημοσιογράφους.Δεν εχει διαψευστεί ποτέ! Ποτέ!!», έγραψε ο κ. Χατζηνικολάου.

Η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί, με τον κ. Βαρουφάκη να επιμένει και να συνεχίζει να γράφει στον κ. Χατζηνικολάου:

varoufakis-xatzinikolaou-iefimerida-25july2015

 

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής που πήρε την συνέντευξη ανέφερε μέσω Facebook ότι το ρεπορτάζ είναι «απολύτως ακριβές και μεταφέρει με συνέπεια όσα κουβεντιάσαμε. Ούτε εγώ ούτε η εφημερίδα προβοκάρει».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: