Του Πανίκου Παναγιώτου – www.philenews.com

Το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα των Μπους, Μπλερ, Τσέινι, Ράμσφελντ και όλων αυτών που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με την αμερικανοβρετανική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ.

Όπως ισχυρίστηκαν, στόχος τους ήταν η εξόντωση του Σαντάμ Χουσεΐν. Υπήρχαν όμως πολλοί άλλοι τρόποι για να το επιτύχουν, αν, πράγματι, αυτό επεδίωκαν.

Το μπούμερανγκ των πολέμων τους έφερε το σημερινό χάος. Τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν πως έδρασαν ανιστόρητα, εξωπραγματικά και κυρίως συμφεροντολογικά προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας, πετρελαϊκών και κατασκευαστικών εταιρειών.

Τρομοκράτες, Αλ Κάιντες και ισλαμικός φονταμενταλισμός υπήρχαν και ενδεχομένως πάντα να υπάρχουν, ανεξάρτητα από την πολιτική Δύσης και Ανατολής.

Αλλά, αν αυτοί που κυβερνούν σε ισχυρά κράτη εξυπηρετούσαν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα και την ασφάλεια των λαών τους, αν αντιμετώπιζαν όλους τους δικτάτορες και τα αυταρχικά καθεστώτα με την ίδια ευθύνη και ευαισθησία, αν υπερασπίζονταν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει αξιοπρεπώς στα χώματα και στην πατρίδα του, θα ήταν πολύ διαφορετικό το τοπίο στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα σε διεθνές επίπεδο.

Από τις αρχές Αυγούστου 2014, ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε Συρία και Ιράκ. Μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τους τέσσερεις χιλιάδες, προκαλώντας το θάνατο πολύ περισσότερων αμάχων, παρά τζιχαντιστών. Η ισχύς του Ισλαμικού Κράτους αντί να περιορίζεται, ενισχύεται και οι στρατιές των κατατρεγμένων μεγαλώνουν.

Την ίδια στιγμή, το οικονομικό κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους είναι τεράστιο. Υπολογίζεται γύρω στα 8.6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πενταγώνου. Κι όλα αυτά, χωρίς συγκεκριμένη μακροπρόθεσμη στρατηγική, χωρίς όραμα για τις διαλυμένες και αιματοκυλισμένες χώρες.

Επιπλέον, ενώ υπάρχουν στοιχειοθετημένες αποδείξεις για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία στο Ισλαμικό Κράτος, η Ουάσιγκτον, η Μόσχα και οι Βρυξέλλες επιμένουν να νίπτουν τας χείρας τους για τις τεράστιες ευθύνες του Ερντογάν στη διόγκωση της τρομοκρατικής απειλής.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ο Πούτιν του χτίζει και πυρηνικό εργοστάσιο σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου. Πρόκειται για πρόκληση τεραστίου μεγέθους!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: