Επίθεση Τζεμπ Μπους στον Πούτιν, ζητά εμπλοκή ΗΠΑ στην Κ. Ευρώπη…




Οι ΗΠΑ είναι ανάγκη να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, έκρινε σήμερα ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος είναι γνωστό ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Γνωρίζω ότι πράγματι χρειάζεται να επεκτείνουμε την παρουσία μας εδώ… Θα οφείλαμε να έχουμε πιο σημαντική παρουσία στην περιοχή», δήλωσε ο Μπους στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Πολωνία.

«Ο αριθμός (των Αμερικανών στρατιωτών) είναι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, μερικές εκατοντάδες κι αυτό δεν στέλνει ένα μήνυμα ισχύος. Χρειαζόμαστε να είμαστε πιο στιβαροί και χρειαζόμαστε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Τζεμπ Μπους αναμένεται να ανακοινώσει και τυπικά την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 στις 15 Ιουνίου στο Μαϊάμι, ελπίζοντας να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και του αδερφού του Τζορτζ Ουόκερ Μπους.

Πραγματοποιεί πενθήμερη περιοδεία στη Γερμανία, στην Πολωνία και στην Εσθονία, ώστε να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ερωτηθείς γιατί διάλεξε αυτές τις τρεις χώρες, ο Τζεμπ Μπους είπε ότι η σχέση των ΗΠΑ με την Ευρώπη είναι «τρομερά σημαντική».

Ο Μπους ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο πώς η στάση του έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «νταή» συσχετίζεται με τη θερμή σχέση που είχε αρχικά ο αδελφός του όταν ήταν πρόεδρος με τον Ρώσο ηγέτη. Ο πρώην κυβερνήτης στη Φλόριντα απάντησε ότι έκτοτε, ο Πούτιν έχει αλλάξει, καθώς θεωρεί πως είναι ισχυρότερος διότι νομίζει πως οι ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει στη διεθνή σκηνή. «Οι άνθρωποι αλλάζουν», και ο Πούτιν «είναι ένα παράδειγμα», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Γ.Σ.), Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: