Ας μην κοροϊδεύει και η Λευκωσία τον ελληνικό λαό…




Του Αριστείδη Βικέτου

Όσα λάθη και αν έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις η Λευκωσία έχει δείξει απαράδεκτη -για να χρησιμοποιήσω ήπιο χαρακτηρισμό- στάση στο δράμα του ελληνικού λαού και στην καταπίεση, που δέχεται από το λεγόμενο ευρωπαϊκό ιερατείο και την κλίκα του ΔΝΤ.

Οι ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης δεν είναι συμβατές με τις πράξεις της. Την Παρασκευή ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «ωραία» λόγια, αλλά χθες ο υπουργός του των Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Εurogroup, στήριξε (!!!) με άλλους 17 συναδέλφους του την θέση ότι «η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA». Επίσης, ήταν και αυτός μεταξύ των άλλων που ζήτησαν από τον ‘Ελληνα υπουργό Οικονομικών , Γιάννη Βαρουφάκη να αποχωρήσει από το Εurogroup.

Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, να μετριάσει τις αρνητικές αντιδράσεις για την στάση του υπουργού, δηλώνοντας χθες το βράδυ ότι ο κ. Γεωργιάδης στήριξε την θέση της Ελλάδος για το δημόσιο χρέος, δεν αλλάζει την κατάσταση για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ στάση του κ. Γεωργιάδη. Η ανακοίνωση του Εurogroup είναι σαφέστατη. Δεν αναφέρεται πουθενά διαφοροποίηση του Κύπριου υπουργού. Δέχτηκε και αυτός όσα υπαγόρευσε ο πρόεδρος του Εurogroup.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών από την πρώτη μέρα της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού της Ελλάδος είναι σαφώς εναντίον της πολιτικής και της προσπάθειας του να βελτιώσει την συμφωνία με τους δανειστές της χώρας. Αναλυτές στο εξωτερικό έχουν υποστηρίξει ότι πίσω από την στάση των δανειστών και αρκετών ευρωπαίων βρίσκεται προσπάθεια ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδος. Μήπως ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι , αν ανατραπεί ο κ. Τσίπρας , θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα ησυχάσουν οι ευρωπαίοι από τους «κακούς Έλληνες». Αν το πιστεύει, τότε ας το δηλώσει δημόσια.

ΒΕΒΑΙΑ, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα δεν είναι ο κ. Γεωργιάδης, αλλά ο ίδιος ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. Διότι , αν ένας υπουργός δρα , και μάλιστα σε πολύ σοβαρά θέματα, αντίθετα με την πολιτική του προέδρου της Δημοκρατίας, τότε αντικαθίσταται.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: