Η Παναρίτη στη θέση του Κατσάμπα; Το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει… – Ο Γιάνης ζήτησε ενημέρωση από τους Ιταλούς του ΔΝΤ




Την συνεργάτιδά του, Ελενα Παναρίτη, φέρεται να προωθεί για εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ομως πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ΔΕΝ επιβεβαίωναν την πληροφορία και άφηναν να εννοηθεί ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Ο κ. Βαρουφάκης, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αρνείτο να συνεργαστεί με τον σημερινό εκπρόσωπο κ. Θάνο Κατσάμπα, και είναι χαρακτηριστικό ότι ζήτησε πληροφόρηση από την Ιταλική Εδρα για την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν, την περασμένη Πέμπτη. Το έγγραφο που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Mason αποτελεί την ενημέρωση των Ιταλών στον Ελληνα υπουργό. Ο κ. Κατσάμπας φρόντισε και έστειλε έγκαιρα τη δική του ενημέρωση για τα διαμειφθέντα στο Δ.Σ., που δεν θεωρήθηκε ικανοποιητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την τοποθέηση του κ. Κατσάμπα στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης και ειδικά με σημεία της ομιλίας του, τα οποία θεώρησε μη υποστηρικτικά για την κυβέρνηση και τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του στις αρχές του περασμένου Απριλίου, τρία 24ωρα μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον, την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα. Ο κ. Κατσάμπας διαμαρτυρήθηκε επειδή ο κ. Βαρουφάκης δεν τον συμπεριέλαβε στην συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, και αντ’ αυτού ζήτησε από τον πρώην εκπρόσωπο, τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη να τον συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον.

Αν και ο κ. Κατσάμπας αναμένεται να αποχωρήσει την 1η Ιουνίου, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη θέση από την κυβέρνηση για το πρόσωπο που θα επιθυμούσε να εκπροσωπεί τη χώρα στο ΔΝΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών, ο κ. Βαρουφάκης ενδέχεται να προτείνει την Ελενα Παναρίτη για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ. Η κ. Παναρίτη, δεν έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Ταμείο, όμως είχε σχέση συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: