Κόστος για τους χειρισμούς της άρχισε να καταβάλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση




Νέα δεδομένα φέρνει δημοσκόπηση που διενήργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ σχετικά με την εικόνα της κυβέρνησης, ευρήματα τα οποία φαίνεται πως θα επηρεάσουν τον σχεδιασμό των επομένων βημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας το προσεχές διάστημα. Η «βαθμολογία» των πολιτών προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς, σε αρκετά ζητήματα, είναι από κακή έως μέτρια, ενώ και η απήχηση της κυβερνητικής διαπραγματευτικής στρατηγικής υποχωρεί, για πρώτη φορά σημαντικά.

Το μεταναστευτικό και η εγκληματικότητα και η ασφάλεια είναι οι τομείς όπου η κυβέρνηση λαμβάνει τη χαμηλότερη βαθμολογία, με τις κινήσεις της να αντιμετωπίζονται θετικά από μόλις 3 στους 10, στη πρώτη περίπτωση και 3,7 στους 10 στη δεύτερη. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, μάλιστα, βαθμολόγησαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς με 0.

Οι κυβερνητικοί χειρισμού αντιμετωπίζουν, σχετικά, την αποδοχή των πολιτών, στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, για την ώρα, τουλάχιστον, με τη βαθμολογία να είναι 5,5 στα 10. Στις τομείς της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της παιδείας, επίσης, η βαθμολογία των πολιτών προς την κυβέρνηση, κινείται κάτω του 50%, κυμαινόμενη μεταξύ του 4,2 και 4,6 στα 10.

Η διαπραγματευτική στρατηγική, επίσης, της κυβέρνησης, η οποία απολάμβανε, στις αρχές Φεβρουαρίου της εμπιστοσύνης του 72% των πολιτών, τώρα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μόνο το 45,5%, ενώ ένα ποσοστό 39,5% θεωρεί λανθασμένη την ελληνική στρατηγική. Στα τέλη Μαρτίου η διαφορά θετικών και αρνητικών γνωμών έφτανε το 28%. Τώρα η διαφορά βρίσκεται στο 6%, μόλις.

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα αντιμετωπίζεται θετικά από το 60% των ερωτηθέντων. Η δημοτικότητα, δε, του πρωθυπουργού, φτάνει το 55%, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 70%, τον Μάρτιο, σημειώνοντας επίσης αξιοσημείωτη κάμψη.

Αυξημένο εμφανίζεται και το ποσοστό των πολιτών που φοβάται μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και αγγίζει το 56%, έναντι 35,5% που ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου. Επίσης το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας για τον τερματισμό της κατάληψης της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ίδιο ερώτημα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο διστακτικοί, με το 46,5% να τάσσεται υπέρ και το 45,5 κατά της αστυνομικής επέμβασης.

Ενδιαφέρον έχει και το ότι στο ερώτημα για την πρόεδρο της Βουλής, οι θετικές γνώμες (39%) είναι σημαντικά λιγότερες από τις αρνητικές (47,5%).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: