Ας μην επιχειρεί η Ρωσία να διχάσει την ΕΕ, δεν απαντάμε με προπαγάνδα, λέει ο Στάινμαϊερ




Η ρωσική τακτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε επί τάπητος στη Λιθουανία, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, προέβη σε ενδιαφέρουσες αναφορές για τη ρωσική τακτική και τις ευρωπαϊκές προθέσεις…

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε χθες πως η Ρωσία δεν μπορεί να σπάσει την ενότητα της ΕΕ στο θέμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί λόγω της Ουκρανίας, με το να δηλώνει διατεθειμένη να άρει το εμπάργκο έναντι μεμονωμένων κρατών μελών της ΕΕ.

“Μπορεί να συμβαίνει να υπάρχουν μερικές τέτοιες απόπειρες και θα υπάρξουν και στο μέλλον. Υπήρξαν τέτοιες απόπειρες, αλλά δεν ήταν επιτυχείς”, δήλωσε ο Στάινμαϊερ στην Λιθουανία, όπου η ανησυχία για την παρέμβαση της γειτονικής Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα έντονη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Στάινμαϊερ τόνισε πως τα κράτη μέλη της ΕΕ είχαν συζητήσει το θέμα και παρ’ όλες τις διαφορετικές απόψεις, η ενότητα επικράτησε. “Η απόφαση μας πάρθηκε, οπότε η απόπειρα να διαιρεθεί η Ευρώπη θα αποτύχει”.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως ο ίδιος και ο Λιθουανός ομόλογος του Λίνας Λινκεβίτσιους επίσης συζήτησαν πως να αντιμετωπίσουν “καμπάνιες παραπληροφόρησης” σχετικά με την Ουκρανική κρίση και είπε πως μία λύση είναι να βοηθήσουν εκπαιδεύοντας στη Γερμανία Λιθουανούς δημοσιογράφους.

“Πιστεύω πως ένα είναι σίγουρο. Δεν θα ήταν μια δημοκρατική απόφαση να απαντήσουμε στην προπαγάνδα με προπαγάνδα”, είπε ο Στάινμαϊερ στους δημοσιογράφους.

Γ. Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: