Κάθετη είναι η κλιμάκωση στις σχέσεις ανάμεσα στου Ανεξάρτητους Έλληνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη, με τους ΑΝΕΛ να κατηγορούν τον επικεφαλής του Ποταμιού για «ημιμάθεια». Στο πλαίσιο της ανταλλαγής ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα, οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σκληρές.

Την έκρηξη προκάλεσε η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά» και συμπλήρωσε, «από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε…Και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου».

Συνεχίζοντας ο Στ. Θεοδωράκης, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για να σχολιάσει τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης, για τα περί κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα:

«Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».

Και δεν σταμάτησε εκεί: «Φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση. Η ελληνική σημαία όμως δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα».

Στην τοποθέτηση Θεοδωράκη απάντησε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατηγορώντας τον για «ημιμάθεια»:

«Οι απαξιωτικές αναφορές του …ποταμίσιου αρχηγού σε ένα κορυφαίο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αξίζουν τον παραμικρό σχολιασμό. Απλώς αναδεικνύουν την ημιμάθειά του».

Σχολιάζοντας τα περί «επικίνδυνου σκηνικού», απάντησε, ότι «εάν κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ανιστόρητο και επιεικώς απαράδεκτο, είναι να θεωρεί κάποιος, ότι η έγερση ενός τέτοιου ζητήματος όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις συνιστά “έκφραση εθνικολαϊκισμού” που δήθεν “οδηγεί στην αναζωπύρωση του εθνικισμού”, όπως διατείνεται ο αρχηγός του Ποταμιού», καταλογίζοντάς του ότι αγνοεί την έννοια της «αίσθησης του χρέους» απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας.

Και κατέληξε: «Τα περί “ηρώων του αλβανικού μετώπου” τα προσπερνούμε. Είναι απλώς ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: