Ο Δημήτριος στις εκδηλώσεις για την πορεία στην Σέλμα της Αλαμπάμα




Όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε ηγηθεί της μεγάλης πορείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, στη Σέλμα της Αλαμπάμα, δίπλα του περπάτησε ένας ελληνορθόδοξος ιεράρχης, ο τότε αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος.

Ο νυν αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ιστορικής εκείνης πορείας, τον Μάρτιο του 1965, στη Σέλμα της Αλαμπάμα.

Αύριο, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα λάβει μέρος σε συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στα σκαλοπάτια του Ινστιτούτου Πολιτικών Δικαιωμάτων, στο Μπέρμιγχαμ της πολιτείας της Αλαμπάμα, και θα παραστεί στη θεμελίωση του νέου «Κέντρου για την Ελευθερία» (Freedom Center).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα τελέσει την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας.

Το Σάββατο, θα επισκεφθεί την πόλη Σέλμα και μαζί με δεκάδες πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό ναό Brown Chapel (Μεθοδιστών-Επισκοπελιανών) της πόλης.

Την Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μιλήσει με θέμα «Θεός, κοινωνική πάλη και ενότητα», κατά τη διάρκεια προγεύματος στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και της συζύγου του, Κορέτα Σκοτ Κινγκ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα λάβει μέρος στην ετήσια πορεία που διασχίζει τη γέφυρα Edmund Pettus, τιμώντας τα τραγικά και αιματηρά γεγονότα της Κυριακής 7 Μαρτίου 1965, γνωστά ως «Ματωμένη Κυριακή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, «η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντα υπέρμαχος της ισότητας και συνεχίζει να μάχεται κατά των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με οδηγό την ένθερμη αγάπη για τον Θεό και για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους».

Πανίκος Παναγιώτου, ΑΝΑ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: