Νέο «παιχνίδι» Γιάνη με το Twitter, απάντηση στη Bild που τον παραίτησε!




Με τον αγαπημένο του τρόπο, την ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το twitter ,απάντησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη νέα επίθεση της Bild, που αυτή τη φορά… ανακάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών παραιτείται, υποστηρίζοντας μάλιστα πως είναι θέμα χρόνου.

«Κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις ζεσταίνονται, κάποια νέα φήμη για παραίτησή μου, τέλος μου κ.λπ. ξεπηδά. Κάπως διασκεδαστικό…», σχολίασε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα ο κ. Βαρουφάκης, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε κατά διάνοια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε: «Every time the negotiations heat up, some new rumour of my resignation, demise etc. springs up. Somewhat amusing…»
— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) March 27, 2015

Στο δημοσίευμά της, με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη» και υπέρτιτλο «Αρχίζει τη λιτότητα απ’ τον εαυτό του ο Έλληνας υπουργός», η γερμανική εφημερίδα γράφει πως είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή του, επικαλούμενη μάλιστα κυβερνητική πηγή που δεν κατονόμαζε.

«Αρχικά ήταν ο κουλ υπουργός της Ελλάδας. Μετά ήταν ο ψεύτης υπουργός. Τώρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών λέει να φεύγει…», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι την 25η Μαρτίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαλάρωσε με τη σύζυγό του στην Κρήτη και έβγαζε selfies με τους θαυμαστές του, ενώ απαριθμεί όσα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ενόχλησαν» τον Έλληνα πρωθυπουργό: Από την πολυτελή φωτογράφηση στο «Paris Match», την πολυσυζητημένη χειρονομία με το προτεταμένο δάκτυλο, αλλά και τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες.

Απορία για το αν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε από χθες και η γαλλική εφημερίδα «Liberation», με αφορμή το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός περιόρισε κατά πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις του, από εκεί που -όπως ανέφερε- ήταν «πανταχού παρών στα μέσα ενημέρωσης από το διορισμό του».

Ο Έλληνας υπουργός πάντως, ανακηρύχθηκε από τους χρήστες των social media στη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους στοχαστές παγκοσμίως του περιοδικού «Prospect», που ειδικεύεται σε ζητήματα πολιτικής και οικονομίας.

Την είδηση κοινοποίησε και ο ίδιος στο twitter, σχολιάζοντας λακωνικά πως νιώθει «ταπεινός» γι’ αυτή τη διάκριση. Πρώτος στη λίστα του «Prospect» είναι ο διάσημος Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: