“Δεν θα ανεχθούμε πάλι τέτοια παράσταση”, είπε ο Αντ. Σαμαράς




«Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια ‘παράσταση’ σαν την αποψινή», ήταν το σχόλιο – δήλωση του Αντώνη Σαμαρά κατά την έξοδό του από τη Βουλή, μετά την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας παραβίαση του Κανονισμού εκ μέρους της προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Ήρθαμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις. Αντί αυτού εισπράξαμε ύβρεις. Και δεν φτάνει αυτό. Η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Πιστεύω να έγινε σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από κείνους που δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν το επιθυμεί και θα κάνει το παν να μην γίνει ποτέ.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε, ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ότι στα δύσκολα μπορούν να είναι ενωμένοι και μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει», για να προσθέσει, «…όμως το να έρχεσαι να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις σε ένα περιβάλλον μάλιστα όπου τόσο η πρόεδρος της Βουλής όσο και εκπρόσωπος της ΧΑ έπαιζαν έναν ρόλο που δεν θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση», είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Και ο κ. Σαμαράς κατέληξε: «Είναι κρίμα. Αλλά επειδή ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να περιφρουρήσουμε την Βουλή των Ελλήνων από τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: