«Ψυχροπολεμικός» ο Αυστριακός: Θέλετε και χρήμα…




Σκηνικό μετωπικής σύγκρουσης οικοδομείται ολοένα με μεγαλύτερη ταχύτητα, αφού πέραν των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε λίγο πριν το Eurogroup, ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί νέο πρόγραμμα, τότε δεν υπάρχει λόγος να εξεταστούν επιλογές, έρχεται και ο Αυστριακός ομόλογός του Χανς Γ. Σέλινγκ, να βάλει επιπλέον λάδι στη φωτιά και να μιλήσει για ελληνικό εκβιασμό, στον οποίο δεν πρόκειται να υποκύψουν οι εταίροι…

Όπως αναφέρουν το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το ΕΘΝΟΣ, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς από την Ελλάδα», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί απλώς να αναμένει ότι θα λάβει έξι μήνες χρονικό περιθώριο προκειμένου να διαμορφώσει ένα νέο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς χρόνο, όπως υποστηρίζει η νέα κυβέρνηση, αλλά και χρήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, μιλώντας στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Απέκλεισε κούρεμα χρέους και πρόσθεσε ότι ναι μεν μπορούν να συζητηθούν μικρές αλλαγές στο μνημόνιο, αλλά δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα, αν δεν ολοκληρωθεί το τρέχον.

«Ένα σημείο που υποτιμούν άπαντες, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει αίτημα και αυτό το αίτημα δεν έχει πέσει ακόμη στο τραπέζι», δήλωσε ο Χ. Σέλινγκ.

–Στην ανάγκη η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος επέμεινε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η καλή λύση είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος» δήλωσε ο Μ. Σαπέν και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η παράταση του προγράμματος δίνει ασφάλεια και τον απαραίτητο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: