Συνεδριάζουν Eurogroup και ECOFIN για το ψηφιακό ευρώ και το Ταμείο Ανάκαμψης: Στο Λουξεμβούργο ο Κωστής Χατζηδάκης

FILE PHOTO: A general view shows the conference room at the start of a Eurogroup finance ministers’ meeting in Brussels, Belgium, 13 July 2023. EPA, OLIVIER MATTHYS




Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σήμερα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Θα συζητηθούν, επίσης, ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN, o υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο για την Ελλάδα και την επιμονή του για μία «προσωρινή έξοδο» από το ευρώ ο Σόιμπλε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: