Ο γραφικός «άρχων» της Άγκυρας σε νέες περιπέτειες!




Του Burak Bekdil

O γράφων είχε την πρώτη του επαφή με τον, από το 1994, δήμαρχο Άγκυρας Μελίχ Γκοκτσέκ, όταν ο τελευταίος έστειλε ένα μήνυμα, υπογράφοντας ως Άρχοντας (Lord) Δήμαρχος της Άγκυρας. Τότε απλώς γελάσαμε, χωρίς να γνωρίζουμε πως ο «άρχων» της Άγκυρας δεν θα είναι πάντα διασκεδαστικός.

Το 2011 ο εθνικιστής δήμαρχος μετατράπηκε σε ισλαμιστή και υποσχέθηκε να δημιουργήσει στην πόλη ένα μνημείο αφιερωμένο στην σφαγή των Αλγερινών από τους Γάλλους, απέναντι από τη γαλλική πρεσβεία, αν η Γαλλία αναγνώριζε την αρμενική γενοκτονία.

Η Γαλλία αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία, αλλά το μνημείο ακόμα περιμένει τον δήμαρχο να το αναγείρει. Την ίδια ώρα οι γαλλικές αμυντικές βιομηχανίες επέστρεψαν δυναμικά στην τουρκική αγορά, ενώ ο πρόεδρος Ολάντ καταλάμβανε στο πλευρό του Ερντογάν τη θέση του Μπερλουσκόνι.

Το περασμένο καλοκαίρι όταν μια κουρδικής καταγωγής τουρκάλα μοντέρνα τραγουδίστρια έγραψε στο Twitter «Ο Αλλάχ να ευλογεί τον Χίτλερ», ο δήμαρχος της απάντησε: «Σε χειροκροτώ». Και όταν εκατοντάδες εξαγριωμένοι Τούρκοι λιθοβολούσαν την ισραηλινή διπλωματική αντιπροσωπεία, ο «άρχων δήμαρχος» έγραψε: «Θα καταλάβουμε την πρεσβεία των κατάπτυστων δολοφόνων». Όπως και το αλγερινό μνημείο, έτσι και η πρεσβεία περιμένει να κατακτηθεί.

Ο κ. δήμαρχος μπορεί να μην εκπλήρωσε μια – δύο υποσχέσεις του. Μπορεί να συγχαίρει τους θαυμαστές του Χίτλερ. Όμως η μεγαλύτερη αρετή του είναι ότι διαθέτει όλα τα προσόντα να διοριστεί είτε επικεφαλής της ΜΙΤ, είτε επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Και αυτό γιατί, σχολιάζοντας την σφαγή του Παρισιού, ο άρχων δήμαρχος κατέθεσε την άποψη πως το Ισραήλ, ενοχλημένο από την απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, αλλά και από την υπέρ των Παλαιστινίων θέση της στον ΟΗΕ, προκάλεσε την επίθεση. Μόνο αυτός αποκάλυψε την αλήθεια.

«Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να εξαπλωθούν στην Ευρώπη τέτοιες πολιτικές. Για αυτό είμαι βέβαιος πως πίσω από όλα τα παρόμοια περιστατικά κρύβεται η Μοσάντ. Η Μοσάντ αναζωπυρώνει την ισλαμοφοβία προκαλώντας τέτοια περιστατικά», έγραψε.

Έτσι, επιτέλους, ο κόσμος έμαθε ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι πίσω από τις δολοφονίες. Οι Γάλλοι, το ίδιο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τώρα γνωρίζουν. Είναι η Μοσάντ πίσω από όλα. Αυτή η ανόητη υπηρεσία που στο παρελθόν έστελνε κατασκόπους πουλιά στην Τουρκία.

Το ίδιο άλλωστε δεν είχαν πει και δύο Τούρκοι ηθοποιοί που συνελήφθησαν για βιασμό μιας κοπέλας; Υπήρχε εβραϊκή συνωμοσία εναντίον τους, βεβαίως.

Και ένας δολοφόνος που δικάζεται αυτή την στιγμή στην Τουρκία δήλωσε στην απολογία του πως είναι θύμα συνωμοσίας της Μοσάντ. Το δικαστήριο ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο. Δεν υπάρχει λόγος. Ίσα–ίσα ο εν λόγω δολοφόνος έχει όλα τα προσόντα να γίνει, κάποτε, άρχοντας δήμαρχος, ακόμα και της πρωτεύουσας Άγκυρας.

ΠΗΓΗ:Hürriyet Daily News, και www.defence-point.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: