Η Μέρκελ απαξίωσε να σχολιάσει το “κούρεμα”




“Δεν θέλω τώρα να σχολιάζω τα πάντα, όσα γράφονται κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό, αν κοιτάξει κανείς εδώ και πόσο λίγες ημέρες έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση”.

Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος.

Η ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται αύριο στη Φραγκφούρτη για συνομιλίες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκεται αύριο στη Φραγκφούρτη, την ημέρα που η ΕΚΤ αναμένεται ότι θα αποφασίσει για τη χορήγηση μιας πιθανής, κατεπείγουσας ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

“Ο κ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται αύριο στην ΕΚΤ”, είπε ένας εκπρόσωπός της, αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί ο Έλληνας υπουργός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Πρόκειται για μια “τεχνική” συζήτηση στην οποία αναμένεται ότι θα αποσαφηνιστεί εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (ELA), δηλαδή στη χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν “οξυγόνο” για να λειτουργήσουν, καθώς είναι οι κυριότεροι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων. Η ΕΚΤ δέχεται προς το παρόν να χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, με εγγύηση τους ομολογιακούς τίτλους τους, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα βρίσκεται εντός ενός προγράμματος διεθνούς στήριξης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: