Η Μέρκελ είναι “απερίσκεπτη και αναξιοπρεπής”




Κύκλοι της ελληνικής οικονομικής ελίτ εναποθέτουν την ελπίδα τους στο αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρεσβεύει και ο ιδρυτής εταιρείας Hedge Fund Τίμος Μελισσάρης στο Stern και κάνει σκληρή κριτική στην Μέρκελ.

Η ελληνική οικονομική ελίτ δεν βρίσκεται κοντά στον εν ενεργεία πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο Αθηναίος ιδρυτης εταιρείας Hedge Fund, Τίμος Μελισσάρης, ελπίζει ότι η συντηρητική κυβέρνηση δεν θα επανεκλεγεί στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και ο Αλέξης Τσίπρας, από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. 

Στο περιοδικό Stern, ο κ. Μελισσάρης κατηγορεί τον Σαμαρά, ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να πολεμήσει το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα. ‘’Η κυβέρνησή μας έχει αποτύχει σε όλα τα σημεία: αυξάνοντας τους φόρους, εξοικονομωντας εις  βάρος των μικρων, και ξεπουλώντας όσο-όσο την κρατική περιουσία. Ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να τα κάνει χειρότερα.

Ο εξαίρετος στα οικονομικά Μελισσάρης, πιστοποιεί ότι το Αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει άλλαγες τα τελευταία δύο χρόνια. ‘’Το κόμμα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μία ρεαλιστική οικονομική πολιτική’’, λέει ο Μελισσάρης στο Stern. Ο κίνδυνος μίας εξόδου από το ευρώ για τους Έλληνες, δεν υφίσταται για τον Μελισσάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μετά από την εκλογική νίκη θα χρειαστεί έναν εταίρο για να συνεργαστεί. ‘’Και δεν υπάρχει κανείς, που θα αναλάμβανε το ρίσκο να εγκαταλείψει το Ευρώ’’.

Ο Μελισσάρης κάνει σκληρή κριτική και στην Μέρκελ, εξαιτίας της θέσης της, ότι αν η Ελλάδα γύρναγε στην δραχμή, θα ήταν ‘’αντιμετωπίσιμο’’. Αυτό είναι απερίσκεπτο και αναξιοπρεπές εκ μέρους της. Δεν έχει δικαίωμα η Μέρκελ να απειλεί τους Έλληνες ψηφοφόρους με συνέπειες, αν ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από αυτό, υποτιμά το ψυχολογικό αντίκτυπο μίας εξόδου από την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη υπάρχει μία αρνητική διάθεση και η Ελλάδα χωρίς Ευρώ θα ήταν ένα μοιράιο σημάδι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: