Στην Περιφέρεια ο Αλέξης, «αίμα, δάκρυα» …με αισιοδοξία




Βήματα στην κατεύθυνση που συστήνουν γνωστοί οικονομολόγοι που τον συμβουλεύουν, φαίνεται πως κάνει ενώπιον της προοπτικής των πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένειες τουλάχιστον τετραμελείς (κατά πληροφορίες αφορά περί τις 10.000 οικογένειες).

Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές αλλά θα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξεις, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, έχοντας στο πλευρό του τη Ρένα Δούρου:

«Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τα μνημόνια. Και αυτό θα γίνει αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση» και επανέλαβε τη δέσμευση, ότι ως κυβέρνηση, προτεραιότητα θα αποτελεί «η επούλωση των πληγών του μνημονίου».

Αυτό θα γίνει, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, με την υπηρέτηση των συμφερόντων των πληγέντων από την κρίση και όχι «της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν να τη λεηλατούν», υποσχόμενος «κυριαρχία της αξιοπρέπειας».

«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη, θα τα καταφέρουμε», κατέληξε, δεσμευόμενος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της παράταξής του, όπως απέδειξε η επίσκεψη στην Περιφέρεια.

Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί της φερόμενης ως απόπειρας χρηματισμού του. Η απάντησή του αρκούντως διπλωματική, αφού κάλυψε τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αφήνοντας ανοικτό το περιθώριο αναθεώρησης της καταρχήν τοποθέτησης:

«Είναι μία σοβαρή καταγγελία. Ωστόσο δεν μπορώ να κάνω καμία παραπέρα δήλωση αν δεν δω στοιχεία, δεν εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι και πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις».

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: