Για “άθλια ιστορία” μιλά η κυβέρνηση




Για άθλια ιστορία μιλά η κυβέρνηση με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, πρέπει, “για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας”, πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.

Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη.

«Μετά τις “καταγγελίες” για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε ο κ. Χαϊκάλης», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζήτησε για λόγους δημόσιου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

«Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας» συνέχισε, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», είπε συγκεκριμένα η κ. Βούλτεψη.

Ολόκληρη η δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου έχει ως εξής:

Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης.

Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας.

Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Να ενημερώσει η εισαγγελία τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες Π.Χαϊκάλη, ζήτησε με παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από κάποια δημοσιεύματα, σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή.

«Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε και τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά καιτην πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Δικαστική παρέμβαση για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ζήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα μάλιστα, να ζητά και την τιμωρία “εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας”.

“Η πολιτική ατμόσφαιρα όζει από σήμερα το πρωί” διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. “Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να τυγχάνουν άμεσης και καθαρής δικαστικής διερεύνησης και διαλεύκανσης, και δεν μπορεί να επιβαρύνουν την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο. Όλοι εμείς που έχουμε σηκώσει το βάρος της κρίσης, απαιτούμε “όχι θεάματα και διαδικασίες που δεν φέρνουν το φως στα πάντα”. Καμία ανοχή σε φαινόμενα που υποκρύπτουν πολλές φορές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες” ανέφερε ο κος Τριαντάφυλλος.

“Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές και σε όλα τα κόμματα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε και παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα – και πρέπει σήμερα, άμεσα να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα” συμπλήρωσε.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο προεδρεύων της Ολομέλειας (και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ζήτησε “να επικρατήσει κάποια λογική”:

“Φτάνουν πια τα σώου – δεν είναι εδώ τηλεόραση και θέατρο. Ήδη ο εισαγγελέας θα έπρεπε να τους καλέσει και όχι απλώς να τους διερευνήσει, αλλά και να τιμωρούνται όλοι αυτοί που προχωρούν σε διαδόσεις και προσβάλλουν έτσι το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε παρέμβασή του, και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, διαπίστωσε πως “τα τελευταία χρόνια, χρόνο με το χρόνο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού έχουν αίσθηση του καθήκοντος, ο τρόπος με τον οποίον προστίθενται πρόσωπα εντός του ιερού αυτού χώρου, δεν είναι εκείνος που σημαίνει πως ο απλός πολίτης κρίνει με πλήρη αίσθηση της προσωπικότητας, των ιδεών και της διαδρομής του καθενός. Δεν είναι δυνατόν η πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού εδώ, να ανεχθεί την κατάλυση του κύρους του Κοινοβουλίου που είναι και κατάλυση της Δημοκρατίας στην ουσία της”.

“Η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν, όπως τους εγνώριζα και τους γνωρίζω απ’ το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογείται” συμπλήρωσε ο κος Κακλαμάνης, ζητώντας -παράλληλα- να παραταθεί και μετά το τέλος του έτους, η θητεία της Επιτροπής που ελέγχει αναδρομικά τα πόθεν έσχες των πρώην Πρωθυπουργών και μελών κυβερνήσεων.

“Ας κρίνει και ο λαός ποιούς στέλνει στη Βουλή και πώς συμπεριφέρονται. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο λαός” σχολίασε εκ νέου ο Γιάννης Δριβελέγκας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καταγγελία ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου γνωστός, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες το υλικό στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο και έχει δώσει κατάθεση.

Ο κ. Χαϊκάλης, υποστήριξε ότι του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του ταρπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. Προσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο.

Ο κ. Λαζόπουλος στον ίδιο σταθμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ότι ο δωροδοκών έχει σχέση με κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Για το θέμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Απόπειρα δωροδοκίας του, κατήγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και φέρεται να παρέδωσε σχετικό οπτικό-ηχητικό ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής, ο οποίος κοινοποίησε την υπόθεση σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, οικονομικός παράγοντας τού πρότεινε οικονομική συμφωνία για ποσό περίπου 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η συμφωνία φέρεται να προέβλεπε την εξόφληση δανείου του αλλά και καταβολή μετρητών και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης οι επίμαχες συζητήσεις ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου, με ραντεβού στις 6 αλλά και στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό αν και φέρεται να ρωτήθηκε επανειλημμένως από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς από το υλικό που παρέδωσε ο μάρτυρας δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Για τα καταγγελόμενα από τον βουλευτή υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Εισαγγελίας αν και σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: