Θετική αξιολόγηση Αβραμόπουλου από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών
O υποψήφιος Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επέδειξε τις ικανότητες να οριστεί μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων και είναι κατάλληλος να αναλάβει τα καθήκοντα που προβλέπονται από το χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών της Ευρωβουλής Κλοντ Μοράες προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφορικά με την αξιολόγηση του κ. Αβραμόπουλου, μετά την ακρόασή του.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτηρίζεται ως ένας πεπειραμένος υποψήφιος, με ισχυρά πολιτικά προσόντα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που θα του ανατεθούν επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος επίτροπος για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, έχει βαθιά γνώση του χαρτοφυλακίου του.

Με την επιστολή του ο Κ. Μοράες εκφράζει ικανοποίηση για τη δέσμευση του Δ. Αβραμόπουλου να είναι αυστηρός θεματοφύλακας της εφαρμογής των κανόνων του Σέγκεν, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

Η Επιτροπή καλωσόρισε, ακόμη, τη δέσμευση του Έλληνα επιτρόπου στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες και τις πηγές της Frontex χαιρετίζονται οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Δ. Αβραμόπουλος για την ενίσχυσή της, δίνοντας έμφαση στη διάσταση της έρευνας και διάσωσης, αλλά και στην ανάγκη να αυξηθούν οι οικονομικοί πόροι της υπηρεσίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: