Οι Κούρδοι σώζουν πάλι τους Αμερικανούς στο Ιράκ




Εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές από την Τουρκία έχουν φθάσει στην κουρδική συριακή πόλη Ayn al-Arab για να ενταχθούν στις κουρδικές ανταρτικές ομάδες που πολεμούν τον ISIS, αναφέρουν σε άρθρο τους στην ιστοσελίδα του CNN οι Laura Smith-Spark, Salma Abdelaziz και Yousuf Basil, με τίτλο «Kurdish fighters from Turkey join battle to save Syrian Kurdish town from ISIS».

Οι συγκρούσεις μεταξύ του κουρδικού People’s Protection Unit (YPG) και του ISIS συνεχίζονται, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την προέλαση των Ισλαμιστών στις κουρδικές περιοχές, ενώ οι Κούρδοι ηγέτες προειδοποιούν για μια ακόμη ανθρωπιστική κρίση, εάν δεν υπάρξει διεθνής επέμβαση.

Όπως επεσήμανε ο κούρδος ακτιβιστής, Mostafa Baly, από την Ayn al-Arab ή Kobani, όπως την αποκαλούν οι Κούρδοι, το Σάββατο διεξήχθησαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ του ISIS και του YPG, 20 χιλ. ανατολικά και νότια από την πόλη και 25 χιλ. δυτικά. «Η συζήτηση δεν είναι πλέον εάν θα αποτραβηχτεί ο YPG από το ένα μέρος ή εάν θα καταλάβει ένα άλλο, αλλά η αντίσταση στην επίθεση του ISIS και η υπεράσπιση 50.000 Κούρδων από την σφαγή» δήλωσε.

Εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές έρχονται επίσης από την Τουρκία για να ενισχύσουν τους Κούρδους της Συρία σε έναν αγώνα που τον κρίνουν ως «υπαρξιακό».

Ο Πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν χαρακτήρισε επίσης τις επιθέσεις του ISIS «βάρβαρες» και ότι συνιστούν «εθνοκάθαρση». «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να λάβει όλα τα μέτρα το συντομότερο δυνατό για να σωθεί το Kobani και ο λαός του συριακού Κουρδιστάν από τους τρομοκράτες» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν.

http://edition.cnn.com/2014/09/20/world/meast/syria-turkey-kurdish-fighters/index.html?hpt=hp_t2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: